Upplev konst på toaletten

Vi har tagit konsten dit alla går – toaletten. På Regionmuseet Kristianstad och stadsbiblioteket kan du nu uppleva konst när du besöker den tillgänglighetsanpassade toaletten.
Regionmuseet Skåne för Ukraina

Vi i personalen på Regionmuseet Skåne vill tillsammans med dig hjälpa Ukrainas befolkning!
Nytt ljudsystem  i våra lokaler

Nytt ljudsystem i våra lokaler

Vi installerar ett nytt ljudsystem! Ett par dagar i januari är våra permanenta utställningar och Drakborgen tillfälligt stängda.
Äntligen höstlov! Välkommen till allt roligt hos oss.

Kom till oss på höstlovet. Vi har pyssel, skattjakt och filmer! Välkomna!
Personer som vandrar. En person har en blå flagga.

Konst längs Skåneleden

Lördagen den 11 september på Vandringens dag presenterar projektet Skåneleden Konst – In motion sin första offentliga gestaltning som följs av ett publikt program för allmänheten med vandringar som sätter fokus på natur, rörelse, konst och hälsa i tre kommuner.
Biljettsläpp! Se dansföreställningen Promise land, exklusiva visningar mitt i utställningsrummet.

Köp din biljett nu! "Promise land”är ett scenkonstverk av koreografen Örjan Andersson och bildkonstnären Helene Billgren. Exklusiva visningar – dansföreställningar på Kristianstads konsthall mitt i Helene Billgrens utställning "Internmeddelandenh". Missa inte.
Open call – konstnärligt gestaltningsuppdrag

Ansökningstiden har gått ut.
Kvinna i vintertid som går över en mosse.

Projektet Skåneleden Konst – In Motion: Konstnärer klara för vandring längs Skåneleden.

Nu har vi valt ut de konstnärer som får uppdraget att utforma vandringar med och för unga längs Skåneleden: Gideonsson/Londré, Hillside Projects och Linnea Jardemark.
Två handflator med färg

Vi söker en konstpedagog

Ansökningstiden för tjänsten har gått ut.
Människor som går upp för en backe.

Open Call – Konstnärer sökes för vandring längs Skåneleden!

Ansökningsperioden har gått ut.
Ny visuell identitet och webbplats

Kulturarvsorganisationen Regionmuseet Skåne har från och med mitten av januari en ny visuell identitet. Samtidigt har vi fått en ny webbplats.
En äldre man med en katalansk mössa.

Nils Tryding (1929–2020) i tacksamt minne

Nils Tryding har avlidit. Marika Reuterswärd, chef för Kristianstads konsthall, skriver några ord.

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!