Skola

Regionmuseet Skåne vill bidra till öppenhet och nyfikenhet på världen, samtiden och framtiden. Här hittar du allt vi erbjuder skolan.

Är du lärare, pedagog eller arbetar med lärande och elever på andra sätt?

Läs om våra skolprogram med besök i utställningarna. Ladda ned och använd lärarhandledningar och studiematerial . Vi erbjuder dessutom skräddarsydda lärarfortbildningar.

Saknar du något i vårt utbud för skola? Vill du att vi skräddarsyr ett program eller lärarfortbildning för dig? Har du en idé som du vill ha hjälp med att utveckla? Kontakta oss!

Vi tar emot besök i utställningarna och genomför skolprogram även utanför museets ordinarie öppettider.

Vill du genomföra något av våra skolprogram med din klass går det bra från klockan 08:00 alla vardagar.

Skolprogram

Skolprogram

Låt dina elever möta kulturhistorien och samtidskonsten, ta del av aktuella samhällsfrågor och skapa själva! Vi tillhandahåller och utvecklar skolprogram för alla åldrar, från förskola och grundskola, till gymnasiet och vuxenutbildningar.
Pedagogiskt material

Pedagogiskt material

Här samlar vi våra lärarhandledningar och studiematerial för dig att ladda ner. Det är fritt fram att använda materialet, både bilder och text, även om du inte bokar ett besök hos oss.
Studielådor

Studielådor

Om du och din klass har svårt att komma till oss i Kristianstad så kan ni istället utforska olika teman tillsammans i klassrummet. Vi erbjuder studielådor via AV Media Skåne med tillhörande lärarhandledningar.
Lärarfortbildningar

Lärarfortbildningar

För oss är det viktigt att vi kan hjälpa er lärare med verktyg för att bedriva kvalitativ utbildning inom de område som vi är experter inom.
Skapande skola

Skapande skola

Regionmuseet i Kristianstad samarbetar gärna med din skola i ett Skapande skola-projekt! Vi kan ge er spännande och lärorika upplevelser
Kulturnyckeln

Kulturnyckeln

Kulturnyckeln är Kristianstads kommuns egen kulturgaranti som erbjuder alla barn och elever i förskola och grundskola både kulturupplevelser och möjlighet till eget skapande, helt kostnadsfritt.

Välkommen att kontakta oss utifrån våra specialistområden och teman.

Film och filmhistoria
Veronique Dubois-Coté
0707-84 19 11
veronique.dubois-cote@regionmuseet.se

Arkeologi och uppsökande verksamhet
Helen Lilja
0707-84 19 28
helen.lilja@regionmuseet.se

Konst och kulturarv
Sigrid Nilsson
0707-84 19 31
sigrid.nilsson@regionmuseet.se

Kulturhistoria
André Ivarsson
0707-84 19 26
andre.ivarsson@regionmuseet.se

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!