Om oss

Kristianstads konsthall ligger i det gamla posthuset från 1917, som ritats av arkitekten Erik Lallerstedt, och delar entré med Regionmuseet Kristianstad. Men i våra utställningar tar nuet vid. Kom och upplev samtidskonsten med oss!

Vi visar både separatutställningar – med en konstnär i taget – och grupputställningar. Ofta kan du också möta konstnärerna på plats i samtal och aktiviteter i vår programverksamhet. Våra lunchvisningar är populära och ett trevligt sätt att få veta mer om den aktuella utställningen.

Kristianstads konsthall drivs av kulturarvsorganisationen Regionmuseet Skåne på uppdrag av Kristianstads kommun och invigdes i december 2001.

För barn och unga

Vi har många och regelbundna aktiviteter för barn och unga och ett tätt samarbete med skolorna i Kristianstad och övriga Skåne. På skolloven har vi också alltid något roligt på gång.

Du som arbetar med lärande kan läsa mer om skolprogrammen här.

Kort om samtidskonst

Är samtidskonst något nytt för dig? Eller är du redan intresserad?

På Kristianstads konsthall möter du konst som använder sig av vitt skilda uttryck, konstnärliga tekniker och material – och som lånar fritt från andra områden som arkitektur, film, design, litteratur, konsthantverk, och mycket annat.

Den offentliga konsten

Kristianstads konsthall ansvarar tillsammans med Kultur- och fritidsförvaltningen och kommunens konstkommitté för inköp, produktion och placering av den offentlig konsten – allas vår gemensamma konst och den konstsamling som Kristianstadsborna äger tillsammans.

Konsthallschefen om arbetet med konsten

Marika Reuterswärd, chef för Kristianstads konsthall:

”Vi länkar samman samtidskonst, pedagogik och stadens gemensamma rum. Vi hyllar dagens konstnärer och investerar i morgondagens. När det gäller den offentliga konsten i Kristianstads kommun är det en stor konstskatt. Den ger platser identitet, den engagerar och ger nya perspektiv på oss själva och världen omkring oss.”

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!