Här samlar vi våra lärarhandledningar och studiematerial för dig att ladda ner. Det är fritt fram att använda materialet, både bilder och text, även om du inte bokar ett besök hos oss. Har du frågor eller vill ha mer information hör gärna av dig på pedagogik@regionmuseet.se
På varje plats finns massor med spännande berättelser, överallt i hela landskapet. I princip hela läroplanen finns runt hörnet och vi hjälper dig gärna att hitta den.
Se våra föreläsningar om Skånes historia på UR Play. Tio inslag producerade av och för UR Samtiden, i serien Länsmuseerna berättar.
Detta är en lärarhandledning och ett pedagogiskt material till stumfilmsinspirerat skapande för klassrummet.
Detta är ett digitalt program om de gudar och väsen som figurerat i vår historia.
Detta är ett studiematerial, som bygger på en del av innehållet i Regionmuseets basutställning Tidernas Skåne.
För flera hundra år sedan var gränstrakterna i nordöstra Skåne en scen för obarmhärtiga strider om frihet och herravälde.
Den 22 maj 2014 fyllde Kristianstad 400 år. Födelsedagen fick oss på Regionmuseet Kristianstad att samla ihop de funderingar vi har kring fenomenet ”stad”.
I Kristianstads rådstuguprotokoll finns många spännande händelser.
Vi har samlat några från stadens första år.
Vad hette folk på 1600-talet? I Kristianstads rådstuguböcker och annat skriftligt källmaterial hittar vi namnen på många av dåtidens invånare.
I handelsboden från 16- och 1700-talet stod varorna tätt. Mycket fick samsas på en liten yta. Det var ett litet varuhus i miniatyr.
Gör en arkeologisk undersökning på skolan. Bli arkeolog för en dag. Ett spännande fynd har gjorts på er skolgård.
Är du intresserad av att söka sammanhang i det förflutna, ungefär som en detektiv? Då ska du arbeta med arkeologi.