Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Pengar!

16 september 2023 7 januari 2024

Vad är pengar egentligen? Och vad har pengar att göra med hållbarhet? Välkomna att utforska detta tillsammans i utställningen Pengar!.

I utställningen kan du utforska vår relation till pengar och hur pengar påverkar och skapar vårt samhälle. Hur styr och påverkar pengar våra val? Och hur påverkar vår konsumtion och vår relation till pengar klimatet?

Pengar! riktar sig till ungdomar på högstadiet och gymnasiet samt unga vuxna på högskolor och universitet. Utställningen har flera kopplingar till kursplanerna för högstadiet och gymnasiet. Med utställningen vill vi väcka tankar om vad pengar är och hur vår relation till pengar och hållbarhet ser ut, i dag och i framtiden.

Vi hoppas att ni som besöker utställningen blir inspirerade och själva vill utforska frågor kring pengar och hållbarhet. Projektet har hittills engagerat omkring 600 unga i åldrarna 14–26 år. Utifrån ett filosofiskt perspektiv och i dialog med vår samtid har det skapats konst, film, poddar och musik runt om i Sverige. Resultatet möter du i utställningen. Läs mer om projektet på projektpengar.se. Välkomna att bidra till samtalet!

Produktion och finansiering

Utställningen är producerad av Arbetets museum med stöd från Allmänna arvsfonden och Sparbanksstiftelsen Alfa. Projektet PENGAR! består av en vandringsutställning, en hållbarhetsfond och en digital plattform. Projektet drivs av Arbetets museum och finansieras av Allmänna Arvsfonden.

Foto: Elever från Fotoskolan STHLM

Gratis
Östra Storgatan 27B
Kristianstad,291 32Sverige
+ Google Map
044-620 19 00

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!