Byggnadsantikvariens främsta uppgift är att se till att kulturhistoriskt värdefull bebyggelse bevaras och utvecklas. Vi ger råd och rekommendationer till privatpersoner och organisationer över hela Skåne. Det kan gälla byggnadsdetaljer eller ett helt hus, kanske ett kvarter, en park eller ett större område.

Vi samlar och sprider kunskap om hur och varför olika byggnader eller miljöer bör vårdas. Vi har sakkunskap om kyrkor, slott och herresäten, industrier, traditionell bebyggelse och kulturlandskap. Vi utför bland annat vårdprogram och besiktningar samt föreslår restaureringsåtgärder.

Fråga en byggnadsantikvarie innan du förändrar

Alla som vill göra en förändring i en äldre byggnad eller miljö, kan både spara pengar och bevara kulturhistoriska värden genom att låta en antikvarie göra en undersökning. På samma gång får du veta mer om byggnadens eller miljöns historia.

Vi erbjuder byggnadsantikvarisk rådgivning som är anpassad efter dina behov, via telefon, via e-post eller besök på platsen. Läs mer och kontakta oss.

Kontakt

[email protected]

Artiklar om byggnadsvård
Just nu finns inga händelser att visa.

Warning: Undefined array key 1 in /home/regionmu/regionmuseet.se/wp-content/themes/astra-child/template-parts/content-page.php on line 96

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!