Nu har vi öppet igen. Mer information.

Veckans lunchmeny

Museets kafé är öppet igen. Dagens rätt serveras tisdag–fredag 12.00–15.00. Övrig tid erbjuder vi enklare fika. Se lunchmenyn i artikeln. Varje lördag och söndag kan du beställa pannkakor med sylt och grädde – katten Findus favoriträtt. Välkommen!
En kvinna står framför en tavla.

Nu finns vi på UR Play

Det bästa vi vet är att få dela med oss av kunskap till andra. Se våra föreläsningar om Skånes historia på UR Play. Tio inslag producerade av och för UR Samtiden, i serien Länsmuseerna berättar. Här når vi ut till hela Sverige!
Open call – konstnärligt gestaltningsuppdrag

Ansökningstiden har gått ut.
En lummig gård. I bakgrunden ett tegelhus.

Direktupphandling av arkitekt

Upphandlingstiden har gått ut.
Kvinna i vintertid som går över en mosse.

Projektet Skåneleden Konst – In Motion: Konstnärer klara för vandring längs Skåneleden.

Nu har vi valt ut de konstnärer som får uppdraget att utforma vandringar med och för unga längs Skåneleden: Gideonsson/Londré, Hillside Projects och Linnea Jardemark.
Vi söker en bebyggelseantikvarie

Ansökningstiden för tjänsten har gått ut.
Två handflator med färg

Vi söker en konstpedagog

Ansökningstiden för tjänsten har gått ut.
I bakgrunden syns ett rött putsat hus, Åhus museum

Sommar på Åhus museum: Vi söker volontärer och startar en insamling.

Nu kan du hjälpa oss att hålla Åhus museum öppet i sommar! Du kan stödja verksamheten på två olika sätt: Vill du bidra till vår insamling för säsongens utställning? Eller vill du bli vår volontär?
Vi söker en hyresgäst till Åhus museum

Vill du driva verksamhet i en genuin kulturmiljö, från och med mitten av september 2021, till och med april 2022? Mitt i Åhus finns en ledig lokal med anor från medeltiden.
Insamling: Stöd sommarens utställning på Åhus museum!

Vill du hjälpa Regionmuseet Skåne med stöd till sommarens utställning på Åhus museum? Nu har vi startat en insamling där du som har möjlighet kan bidra med ett litet eller större belopp.
Sex stycken händer som greppar över varandras handleder som i en kedja, fotograferade uppifrån

Bli volontär på Åhus museum i sommar!

Vill du hjälpa Regionmuseet Skåne att hålla Åhus museum öppet i sommar? Vi söker 10–12 personer som är kulturintresserade och utåtriktade.
Svartvit bild på en man med lågskor och kostym ståendes i snön. Mannen har en kamera på stativ.

Vi söker fotografer och filmare i Skåne!

Upphandlingstiden har gått ut.

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!