Nu har vi öppet igen. Mer information.

En kvinna på en cykel.

Bio för lediga är tillbaka

Bio för lediga är tillbaka! För dig som är ledig under dagtid visar vi filmer helt gratis i Regionmuseet Kristianstads hörsal, i samarbete med Kristianstads kommuns omsorgsförvaltning. Välkommen!
Höstens filmprogram

Nu har vi släppt höstens program för onsdags- och söndagsfilmer. Välkommen till Filmmuseets mysiga biosalong och upplev filmer som rör och berör. Allt till ett snällt pris, som vanligt!
En ugnsform med lax.

Veckans lunchmeny

Tisdag till fredag, 11.00 –13.30 serverar museets kafé dagens lunch. Lunchen kostar 109 kronor och går att få som take away.
Personer som vandrar. En person har en blå flagga.

Konst längs Skåneleden

Lördagen den 11 september på Vandringens dag presenterar projektet Skåneleden Konst – In motion sin första offentliga gestaltning som följs av ett publikt program för allmänheten med vandringar som sätter fokus på natur, rörelse, konst och hälsa i tre kommuner.
Vi söker en bibliotekarie med intresse för kulturhistoria

Ansökningstiden har gått ut.
Stängt på midsommarafton och midsommardagen

Glad midsommar! Vi håller stängt på midsommarafton och midsommardagen. Vi önskar dig en trevlig helg och ett firande som passar just dig – med eller utan midsommarstång, sju blommor under huvudkudden och små grodorna.
Närbild på en räkmacka.

Sommarens meny på vårt kafé

Klassisk räkmacka, grillad surdegsmacka eller en matig sallad? Paj eller våra egna raggmunkar? Pannkakor med hemgjord jordgubbssylt och grädde? Välj från sommarens meny. Vi serverar också kaffe och andra drycker, kakor och smått och gott. Välkommen!
Biljettsläpp! Se dansföreställningen Promise land, exklusiva visningar mitt i utställningsrummet.

Köp din biljett nu! "Promise land”är ett scenkonstverk av koreografen Örjan Andersson och bildkonstnären Helene Billgren. Exklusiva visningar – dansföreställningar på Kristianstads konsthall mitt i Helene Billgrens utställning "Internmeddelandenh". Missa inte.
En kvinna står framför en tavla.

Nu finns vi på UR Play

Det bästa vi vet är att få dela med oss av kunskap till andra. Se våra föreläsningar om Skånes historia på UR Play. Tio inslag producerade av och för UR Samtiden, i serien Länsmuseerna berättar. Här når vi ut till hela Sverige!
Open call – konstnärligt gestaltningsuppdrag

Ansökningstiden har gått ut.
En lummig gård. I bakgrunden ett tegelhus.

Direktupphandling av arkitekt

Upphandlingstiden har gått ut.
Kvinna i vintertid som går över en mosse.

Projektet Skåneleden Konst – In Motion: Konstnärer klara för vandring längs Skåneleden.

Nu har vi valt ut de konstnärer som får uppdraget att utforma vandringar med och för unga längs Skåneleden: Gideonsson/Londré, Hillside Projects och Linnea Jardemark.

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!