Var med och påverka vad som händer på museet!

Är du intresserad av film, historia, kultur eller konst? För dig som är född 2005-2007 finns nu chansen att bli en del av museets nya ungdomsråd.
På varje plats finns hela läroplanen runt knuten

I projektet På Varje Plats har kulturarvspedagoger samarbetat med lärare för att undersöka hur man kan använda skolans omgivande landskap och närområdets resurser i undervisningen. Vad kom man fram till? Läs mer här.
Textila teman - vi har möblerat om bland Din Konst!

Textila teman – vi har möblerat om bland Din Konst!

Nu har vi hängt om för att kunna visa fler av alla de verk som ingår i Kristianstads kommuns konstsamling och som vi visar i konsthallen i utställningen Din Konst!
Vår sköra demokrati - en föreläsningsserie

Vår sköra demokrati – en föreläsningsserie

Under våren lyfter vi frågor kring demokrati i en föreläsningsserie på Regionmuseet i Kristianstad.
Filmmuseets vårprogram

Nu kan vi presentera vårens filmprogram på Filmmuseet.
Publiken väljer film på alla hjärtans dag

Onsdag 14 februari ska vi visa kärlek på stor duk! Hjälp oss att välja programmet för denna dag genom att rösta.
Vårens film för lediga

”Film för lediga” erbjuder möjlighet för daglediga att se på gratis film en gång i månaden och är ett samarbete mellan Regionmuseet och Mötesplatser i Kristianstads kommun.
En grönskande bokskog

Kulturhistoriska och biologiska värden i skogen

Regionmuseet Skåne erbjuder skogsägare värdefulla kunskapsresurser om kulturhistoriska och biologiska värden i skogen.
Hantverkare på Regionmuseets julmarknad

Köp julklapp till någon annan, eller varför inte dig själv, från någon av alla de skickliga hantverkare som ställer ut hos oss den 3 december.
Bakom fasaden - om renoveringen av Önnestads kyrka

Bakom fasaden – om renoveringen av Önnestads kyrka

Den 22 november föreläser Åsa Eriksson Green, byggnadsantikvarie på Regionmuseet Skåne om fasadrenoveringen av Önnestads kyrka.
Brodericafé på Regionmuseet

Varje onsdag träffas brodericaféet på Regionmuseet i Kristianstad för att brodera tillsammans. Kom och delta du med!
Föreläsningar om Din Konst!

I denna föreläsningsserie fördjupar vi oss i din konst tillsammans med experter inom olika discipliner.

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!