

Rostade gråärtor! Gott som snacks och topping på sallader.
Recept på snacks: Rostade gråärtor
Gråärtan med sin nötiga smak går mot en ny vår! Stjärnkockar både i Sverige och våra grannländer upptäcker den på nytt. Nu är det din tur. Bjud på dem som snacks på nästa fest eller använd som topping på sallader eller soppor. Receptet kommer från Andreas Malmgren, matinspiratör vid Hushållningssällskapet Skåne.

Ingredienser
- 100 g gråärt
- 2 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin eller paprikapulver
- 1 st vitlöksklyfta, finhackad
- 1/2 tsk skal av obesprutad citron
- salt
Gör så här
- Blötlägg och koka gråärtorna enligt anvisningar. Häll av vattnet men spara
lite av vattnet från avkoket. - Fördela gråärtorna i en ugnssäker form tillsammans med kryddorna och
finhackad vitlök, citronskal, salt och ca 1 dl av kokvattnet. - Rosta gråärtorna i ugn på 125 grader i 2 ½ – 3 timmar tills de är krispiga.
- Krydda med salt.
Tips! För andra recept som använder gråärta, googla så kan du landa på sidor som den här: https://agentvegan.com/sv/blogg/recept-graart