Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Continuous Shift

22 oktober 2022 19 mars 2023

Nu bjuder Kristianstads konsthall in sex konstnärer till en utställning för att väcka nyfikenhet och skapa förståelse för den digitala utvecklingen inom konsten.  

Brytpunkten mellan det digitala och det konstnärliga har de senaste åren fått stor uppmärksamhet. Många har hört uttryck som AI, krypto, NFTs och blockchain men vad betyder dem och vilken relation har de till samtidskonsten? Mycket av det som presenterats i media som digital konst har gjort oss både nyfikna och förvirrade.  

Hur ser människans relation till teknologi och digitalisering ut i en tid då de verkar vara helt sammansmälta? Kan skillnaderna mellan liv, konst och teknologi urskiljas? Hur arbetar professionella samtidskonstnärer med ständigt nya digitala möjligheter?    

Med Continuous Shift vill konsthallen möjliggöra aktiva möten mellan konst och teknik och öka kunskapen för denna relativt nischade genre. Genom fysiska och visuella upplevelser som aktiverar flera sinnen kan besökaren uppleva den digitala konstvärlden hos oss. I Kristianstads konsthalls lokaler kommer unika rumsligheter få växa fram som pockar på vår uppmärksamhet. 

Medverkande konstnärer

  • Arvida Byström
  • Stine Deja
  • Sarah Friend
  • Jonas Lund
  • Marie Munk
  • Cornelia Sollfrank

Publikation

I utställningspublikationen finns information om medverkande konstnärer och en sammanfattning av symposiet kring utställningen som ägde rum den 16-17 mars 2023.

Symposiet genomfördes med stöd av:

Utvalt

Divine Desires

Divine Desires

Med verket Divine Desires undersöker Marie Munk och Stine Deja vår medierade verklighet genom en installation som mest av allt liknar en korsning mellan en klinisk operationssal och ett närmast gudomligt framtidsscenario.
Ett dockhem

Ett dockhem

I Ett Dockhem konfronterar konstnären Arvida Byström besökarna med hur jaget presenteras online, och bjuder in till en reflektion över vad den digital självbilden betyder när gränsen mellan online och det verkliga livet suddas ut allt mer.
Jonas Lund Token

Jonas Lund Token

Genom att dela upp sitt konstnärskap i 100 000 aktier i sitt pågående verk Jonas Lund Token ger Jonas Lund de cirka 200 aktieägarna rösträtt i beslut som rör både hans konstnärskap och själva Jonas Lund Token. 
Lifeforms

Lifeforms

Lifeforms är ett NFT-baserat konstverk skapat av Sarah Friend som behöver regelbunden vård för att trivas – utan ordentlig vård kommer verket att dö och dess motsvarande NFT försvinner.  
Net.art Generator

Net.art Generator

Net.art Generator av Cornelia Sollfrank är ett datorprogram som samlar in och kombinerar material från internet för att skapa en ny bild.
Synthetic Seduction

Synthetic Seduction

Synthetic Seduction av konstnärerna Marie Munk och Stine Deja reflekterar över teknikens påverkan på våra innersta och mest privata upplevelser.
Liten ordlista

Liten ordlista

Många av oss har hört uttryck som AI, krypto, NFT och blockchain men vad betyder begreppen egentligen?
Gratis
Östra Storgatan 27b
Kristianstad,291 32Sverige
+ Google Map
044-620 19 00

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!