X
Nu har vi öppet igen. Mer information.

Tågentusiast med kärlek till lok och vagnar? Nyfiken på det gamla Kristianstad som järnvägsknut? Eller hur det var att resa med järnvägslinjerna i Skåne förr i tiden? ”Nästa, Järnvägsmuseet, Kristianstad Södra!”

Järnvägsmuseet Kristianstad passar alla åldrar, oavsett om du redan är fascinerad av järnvägshistoria eller om det är ditt första möte med äldre tiders tågresande och miljöer.

Öppettider

Vi har stängt för säsongen och öppnar i juni.

Sommaröppet

28 juni − 5 september
samt 11,12, 18 och 19 september
Alla dagar 11 − 17

Alla öppettider

På gång Visa kalendern
Lådbilssommar med Grand Prix-inspiration

Lådbilssommar med Grand Prix-inspiration

28 juni 2021
5 september 2021
Hela sommaren är vi som tokiga i lådbilar! Kom och titta på en riktigt pärla som några Kristianstadspojkar byggde under mitten av 1950-talet. Bygg en egen lådbil och visa upp den för vår jury i Grand Prix-stil.
Landins cykelverkstad

Landins cykelverkstad

28 juni 2021
5 september 2021
Välkommen in bland hojar och hantverk – igen! Landins cykelverkstad visas med nya tillägg från verkstadens och familjen Landins gömmor.
Konstguidning på cykel. Samling 14.30.

Konstguidning på cykel. Samling 14.30.

4 augusti 2021
4 augusti 2021
Följ med på konstguidning på två hjul under Cykeldagarna. Vi möts på Järnvägsmuseet och tittar på utställningen "Landins cykelverkstad". Vi cyklar sedan till Lingenässkolan för konstguidning bland den offentliga konsten.
Konstguidning på cykel. Samling 13.30.

Konstguidning på cykel. Samling 13.30.

4 augusti 2021
4 augusti 2021
Följ med på konstguidning på två hjul under Cykeldagarna. Vi möts på Järnvägsmuseet och tittar på utställningen "Landins cykelverkstad". Vi cyklar sedan till Lingenässkolan för konstguidning bland den offentliga konsten
Lådbilstävling! Mer information kommer.

Lådbilstävling! Mer information kommer.

28 augusti 2021
28 augusti 2021
Är det du och dina kompisar som bygger den snabbaste, snyggaste eller mest klimatsmarta lådbilen till årets lådbilstävling på Järnvägsmuseet den 28 augusti 2021? Vi vill ha din anmälan till tävlingen senast fredagen den 20 augusti 2021.
Nyheter Fler nyheter
Ny visuell identitet och webbplats

Ny visuell identitet och webbplats

Kulturarvsorganisationen Regionmuseet Skåne har från och med mitten av januari en ny visuell identitet. Samtidigt har vi fått en ny ...
Utvalt
Målad dekor från Pettson och Findus-verkstad. På den är verktyg utsatta.

Lekvagnen: Pettson & Findus

I Järnvägsmuseets lekvagn kan barnen leka, pyssla och läsa i Pettsons och Findus verkstad. Vi kan lova att det finns likheter med Landins Cykelverkstad.
En tidig sorts cykel

Landins Cykelverkstad

Välkommen in bland hojar och hantverk! Generationer av Kristianstadsbor har fått sina cyklar, mopeder och motorcyklar reparerade på Landins Cykelverkstad – från det tidiga 1900-talet fram till slutet av 1960-talet.

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!

Scroll to Top