Tågentusiast med kärlek till lok och vagnar? Nyfiken på det gamla Kristianstad som järnvägsknut? Eller hur det var att resa med järnvägslinjerna i Skåne förr i tiden? ”Nästa, Järnvägsmuseet, Kristianstad Södra!”

Järnvägsmuseet Kristianstad passar alla åldrar, oavsett om du redan är fascinerad av järnvägshistoria eller om det är ditt första möte med äldre tiders tågresande och miljöer.

Vi har stängt på grund av pågående pandemi.

Alla öppettider

På gång Visa kalendern
Landins cykelverkstad, andra sommaren.

Landins cykelverkstad, andra sommaren.

24 juni 2021
5 september 2021
Välkommen in bland hojar och hantverk – igen! Generationer av Kristianstadsbor har fått sina cyklar, mopeder och motorcyklar reparerade på
Nyheter Fler nyheter
Ny visuell identitet och webbplats

Ny visuell identitet och webbplats

Kulturarvsorganisationen Regionmuseet Skåne har från och med mitten av januari en ny visuell identitet. Samtidigt har vi fått en ny ...
Utvalt
Målad dekor från Pettson och Findus-verkstad. På den är verktyg utsatta.

Lekvagnen: Pettson & Findus

I Järnvägsmuseets lekvagn kan barnen leka, pyssla och läsa i Pettsons och Findus verkstad. Vi kan lova att det finns likheter med Landins Cykelverkstad.
En tidig sorts cykel

Landins Cykelverkstad

Välkommen in bland hojar och hantverk! Generationer av Kristianstadsbor har fått sina cyklar, mopeder och motorcyklar reparerade på Landins Cykelverkstad – från det tidiga 1900-talet fram till slutet av 1960-talet.

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!

Vi ses snart igen!

På grund av pandemin har vi stängt tills vidare. De utställningar som du ser i vår kalender är alltså inte tillgängliga för besök på plats just nu.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så meddelar vi dig så snart vi öppnar igen!

Scroll to Top