På gång

Food Inc

Vad vet vi egentligen om maten vi köper i snabbköpet och på stormarknaden och serverar våra familjer? I FOOD, INC. Kartläggs de krafter som styr livsmedelsindustrin, en industri som ofta sätter förtjänsten framför såväl konsumenternas hälsa, böndernas uppehälle, de anställdas säkerhet som vår miljö.

Anmälan Now Fri entré 33 spots left

Summer of 85

När 16-åriga Alexis kapsejsar med sin segelbåt blir han räddad av den två år äldre David och detta blir starten på deras nyblivna vänskap och blommande romans, en brinnande kemi mellan två unga killar vars känslor går från sommarflört till farlig besatthet.

Anmälan Now Fri entré 32 spots left

The Lobster

David har precis blivit dumpad av sin fru. Han lever i ett samhälle där singlar har 45 dagar på sig att hitta äkta kärlek, annars förvandlas de till ett djur, som man själv fått välja, och blir utsläppta i skogen.

Anmälan Now Fri entré 29 spots left

Stumfilm: Fänrik Ståhls sägner

Inspelad 1909 i Svenska Bios ateljé i Kristianstad (idag Filmmuseet), efter Johan Ludvig Lunebergs dikt och Hjalmar Selanders pjäs av samma namn och som utspelar sig under det finska kriget 1808-1809. Filmen är även inspelad på Ekestad och Kjugekull i Kritsianstadstrakten.  

Anmälan Now Fri entré 33 spots left

Pelle Kanin 2 – På rymmen

I Pelle Kanin 2 - På rymmen är det älskvärda busfröet tillbaka. Bea, Thomas och kaninerna har skapat en fungerande familj, men hur mycket Pelle än försöker kan han inte bli kvitt sitt rykte som bråkstake. Han ger sig då ut på äventyr utanför trädgårdens trygga mur och hamnar i en värld där hans busiga upptåg faktiskt uppskattas.

Anmälan Now Fri entré 12 spots left

Gloria

Gloria är 58 år gammal men känner sig fortfarande ung. Hon förvandlar sin ensamhet till fest och tillbringar kvällarna med att söka kärleken på singelklubbarna.

Anmälan Now Fri entré 31 spots left

Stumfilm: Bröllopet på Ulfåsa

Inspelad 1909 i Svenska Bios ateljé i Kristianstad (idag Filmmuseet), efter Frans Hedbergs pjäs. Historien grundar delvis på en historisk händelse från 1337. Filmen är även inspelad på Vittskövle slott och omgivningar runt Kristianstad.

Anmälan Now Fri entré 33 spots left

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!