Från vår filmateljé i Kristianstad löper en röd tråd till Hollywood. Den fasta utställningen lyfter fram händelser och personligheter i Kristianstad som formar spelfilmens första tid och gör den redo att ta vidare ut i världen.

Här får du också veta mer om filmmediets internationella historia och utveckling – och förstås titta på kameror och annan utrustning från förr.

Utställningen består av bilder, ljud, dräkter och föremål. Den passar alla åldrar, men vi rekommenderar att barnen är i sexårsåldern för att få ut det mesta av besöket.

Gå på bio

I den lilla bion ”Intima biografen”, som är uppbyggd i tidstypisk stil, kan du se aktuella kvalitetsfilmer varje vecka. Vi visar vi dessutom stumfilmsklassiker och filmer som producerats här i huset.

Du kan köpa kaffe eller annan dryck i samband med filmvisningarna.

Hos oss kan du också gå på bio under bar himmel. Under vår- och sommarkvällar visar vi film ute på takterassen.

Biljettpris? Ja, betydligt lägre än på andra biografer.

Barn och unga

Vi har många och regelbundna aktiviteter för barn och unga och ett tätt samarbete med skolorna i Kristianstad och övriga Skåne. På skolloven har vi också alltid barnbio.

Du som arbetar med lärande kan läsa mer om våra skolprogram här.

Obs. Filmmuseet och biografen har tyvärr begränsad tillgänglighet för besökare med barnvagn, rullator och rullstol. Filmmuseet ligger tre trappor i huset utan hiss. Inför ditt besök, läs mer i högerspalten. Vi gör vårt allra bästa för att hitta lösningar på det mesta, trots vårt ålderdomliga hus.

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!