Hur har barn i Kristianstad haft det genom tiderna? Under vilka villkor levde de?

Länge förväntades det av barnen att de skulle bidra till försörjningen av familjen. I utställningen lär vi känna flera barns öden, i dramats form och på ett lustfyllt sätt. Vi träffar några av barnen i staden. Programmet kan avslutas med något som barn i alla tider roat sig med – leksaker och lekar.

Om C400 – Staden i vattenriket

Regionmuseets stadshistoriska utställning är en upplevelse för såväl öga som öra. Här finns också kläder att prova, och en gris som gärna blir klappad. Utställningen tar oss från idag tillbaka till den danska tiden, till Kristianstads födelse år 1614.

Utställningen är uppbyggd som staden Kristianstad, med raka gator och två torg. På paradgatorna visas stadens framsida, på smalgatorna trängs arbete, fattigdom, katastrofer och sjukdom.

Genom Kristianstadsbornas levnadsöden skapas en mustig berättelse om stadens historia. Utställningen är fylld av berättelser om människor och djur, gammal och ung, rik och fattig.

Lärarhandledningar

På upptäcktsfärd i utställningen C400

Tillsammans med det lilla skelettet Thue kan eleverna gå på jakt i Kristianstads historia, och göra fynd som alla bär på en egen berättelse.

Ladda ner våra häften med frågor, funderingar och uppgifter om utställningen och Kristianstads historia, som dina elever sedan löser när ni besöker utställningen.

De rätta svaren

Plats

Regionmuseet Kristianstad

Datum

Permanent

Tid

60 min (+30 min lek)

Årskurs

Årskurs 1–3,Årskurs 4–6,Särskolan,

Arrangör

Regionmuseet Kristianstad


Bokningsformulär

Använd formuläret för att enklast skicka en bokningsförfrågan till våra skolprogram. Din visning är inte bokad förrän du fått en bekräftelse av oss.


Välkommen att kontakta oss utifrån våra specialistområden och teman.

Film och filmhistoria
Veronique Dubois-Coté
0707-84 19 11
veronique.dubois-cote@regionmuseet.se

Arkeologi och uppsökande verksamhet
Helen Lilja
0707-84 19 28
helen.lilja@regionmuseet.se

Kulturhistoria
Malin Liedberg
0707-84 19 27
malin.liedberg@regionmuseet.se

Kulturhistoria
André Ivarsson
0707-84 19 26
andre.ivarsson@regionmuseet.se

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!