Kulturkoftor och Sagotröjor
31 januari 2021–11 april 2021
Propaganda. Risk för påverkan.
31 januari 2021–11 april 2021
previous arrow
next arrow
Slider

Regionmuseet Kristianstad är vår största museibyggnad. Det är här du kan besöka de fasta utställningarna, om Kristianstads historia och Skånes landskap genom tiderna, och flera tillfälliga utställningar året om.

Här äter du hemlagad mat i museets kafé och kan handla presenter till dig själv eller andra i museibutiken.

I samma byggnad, strax innanför entrén, ligger Kristianstads konsthall som visar svensk och internationell samtidskonst.

Fri entré för alla

Vi har stängt på grund av pågående pandemi.

Alla öppettider

På gång Visa kalendern
En rödvit stickad kofta.

Kulturkoftor & Sagotröjor

31 januari 2021
11 april 2021
Känner du igen Kurt Cobains grungekofta? Eller Coco Chanels sjömansrandiga klassiker? Pippi Långstrumps strumpor? Mymlans västklänning? I utställningen möter du ett tjugotal personligheter från litteratur, konst, musik och bilderböcker, genom nystickade versioner av deras plagg!
Propaganda. Risk för påverkan.

Propaganda. Risk för påverkan.

31 januari 2021
11 april 2021
Märker du när någon försöker påverka vad du tycker eller tänker? Lär dig upptäcka när det händer! Kan du skapa dig en egen uppfattning om budskap som du möter i vardagen? Välkommen till utställningen Propaganda – ett lärorikt träningspass i kritiskt tänkande.
En närbild på en man.

Genomskåda propaganda. Om vikten av analys och kritiskt tänkande.

25 mars 2021
25 mars 2021
Propagandaforskaren Jimmy Vulovic föreläser om vikten av analys och kritiskt tänkande.
Nyheter Fler nyheter
En husvägg, gulputsad med gröna fönster

Vi söker en chef till Avdelningen för Kunskapsuppbyggnad

Vill du ha ett omväxlande och intressant arbete med stora möjligheter att utveckla Regionmuseet Skånes verksamhet inom kulturmiljö och museisamlingar ...
Ny visuell identitet och webbplats

Ny visuell identitet och webbplats

Kulturarvsorganisationen Regionmuseet Skåne har från och med mitten av januari en ny visuell identitet. Samtidigt har vi fått en ny ...
Vi vann årets utställning 2019!

Vi vann årets utställning 2019!

I hård konkurrens har Skate 2019 tilldelats utmärkelsen Årets utställning 2019 i den jurybedömda tävling som varje år arrangeras av ...
Utvalt
Museets historia

Museets historia

"Vi har en fornminnessamling som inte längre får plats i garderoben!" Följ tidslinjen från 1870-talets fornminnesvurm fram till dagens musei- och kulturavsorganisation Regionmuseet Skåne.
Museibutiken

Museibutiken

Köp presenter till dig själv och andra! I vår butik hittar du produkter med samtida och kulturhistorisk anknytning till Skåne.
Museets kafé & restaurang

Museets kafé & restaurang

Välkommen till Regionmuseet Kristianstads kafé & restaurang. Vi lagar maten från grunden med smaker från Skåne och världen.
Utställning: Tidernas Skåne

Utställning: Tidernas Skåne

Följ med på en resa genom Skånes historia och landskap, för alla åldrar och sinnen. Utställningen skildrar hur klimatet, landskapet, växt- och djurliv förändras i Skåne – från tiden när de första människorna kommer till våra trakter, till idag.
Utställning: C400 – Staden i vattenriket

Utställning: C400 – Staden i vattenriket

Besök Kristianstads rika och fattiga kvarter, och upplev staden dramatiska historia. Med avstamp i dagens Kristianstad tar vi oss 400 år bakåt i tiden, till 1600-talets kung Christian IV och hans dröm om en ny renässansstad.
Utställning: Skåne och filmen

Utställning: Skåne och filmen

Häng med på spännande utflykter i det skånska filmlandskapet! Genom bilder, filmer, ljud och föremål berättar utställningen om svensk film med skånsk anknytning från 1930-talet till 2000-talet.

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!

Vi ses snart igen!

På grund av pandemin har vi stängt tills vidare. De utställningar som du ser i vår kalender är alltså inte tillgängliga för besök på plats just nu.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så meddelar vi dig så snart vi öppnar igen!

Scroll to Top