En hisnade upptäcktsfärd både över och under vattenytan. Glaciärer, älvar, bäckar, åar, våtmarker, sjöar, småvatten och tillfälliga vatten. Utställningen bygger på både fotograferat och filmat material av arter och miljöer både under och över vattenytan, från norra till södra Sverige. Hotet mot våra vattenmiljöer, men inte minst det positiva arbete med att återställa och återskapa vattenmiljöer som sker, illustreras också i utställningen.

Genom magiska foton och filmer och därtill ett antal interaktiva stationer, är syftet med utställningen att skapa en fascination för vilka fantastiska vattenmiljöer som finns i vårt eget land. Men också att skapa lust till att lära mer, att själv gå ut och upptäcka och kanske till och med arbeta med vattenmiljöer i framtiden.

Med utställningen vill vi öka förståelsen och kunskapen om hur livsnödvändigt det är med orörda, levande och friska vatten – för både människor och djur.

Årets naturfotograf 2018

2018 utsågs Johan Hammar till årets naturfotograf av Naturvårdsverket.

Trailer

Film från utställningen

Om utställningen

Sötvatten är en vandringsutställning från Regionmuseet Skåne i samarbete med sötvattenspecialisten, fotografen och filmaren Johan Hammar.

Vandringsutställningen, ca 150 m2 är bokningsbar via kontakt med Anna Hadders.

Turnéschema

– 11 september 2022, Vänermuseet i Lidköping

8/10 2022 – 9/4 2023, Sundsvalls museum

22/4 – 30/9 2023, Naturum Gotland

Kontakt och bokning

Utställningsproducent och projektledare, Anna Hadders, anna.hadders@regionmuseet.se

Mer om projektet Sötvatten

www.sotvatten.se

Mer om Johan Hammar

www.johanhammar.com

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!