En hisnade upptäcktsfärd både över och under vattenytan. Glaciärer, älvar, bäckar, åar, våtmarker, sjöar, småvatten och tillfälliga vatten. Utställningen bygger på både fotograferat och filmat material av arter och miljöer både under och över vattenytan, från norra till södra Sverige. Hotet mot våra vattenmiljöer, men inte minst det positiva arbete med att återställa och återskapa vattenmiljöer som sker, illustreras också i utställningen.

Genom magiska foton och filmer och därtill ett antal interaktiva stationer, är syftet med utställningen att skapa en fascination för vilka fantastiska vattenmiljöer som finns i vårt eget land. Men också att skapa lust till att lära mer, att själv gå ut och upptäcka och kanske till och med arbeta med vattenmiljöer i framtiden.

Med utställningen vill vi öka förståelsen och kunskapen om hur livsnödvändigt det är med orörda, levande och friska vatten – för både människor och djur.

Årets naturfotograf 2018

Naturvårdsverket har utsett Johan Hammat till årets naturfotograf 2018, vilket vi så klart är väldigt glada över. Läs mer på länken.

» Årets naturfotograf 2018

Trailer

Film från utställningen

Om utställningen

Sötvatten är en ny vandringsutställning från Regionmuseet Kristianstad i samarbete med sötvattenspecialisten, fotografen och filmaren Johan Hammar.

Nationell vernissage på Regionmuseet Kristianstad, 30/11 2019.

Vandringsutställningen, ca 150 m2, är bokningsbar från slutet av mars 2020.

Kontakt och bokning

Utställningsproducent och projektledare, Anna Hadders, [email protected]

Mer om projektet Sötvatten

www.sotvatten.se

Mer om Johan Hammar

www.johanhammar.com

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!

Vi ses snart igen!

På grund av pandemin har vi stängt tills vidare. De utställningar som du ser i vår kalender är alltså inte tillgängliga för besök på plats just nu.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så meddelar vi dig så snart vi öppnar igen!

Scroll to Top