Mat är kultur. Mat är identitet. Mat är råvara och material. Mat är samvaro. Bara för att nämna något av allt som mat kan vara, mer än en måltid och energi för att hålla kroppen i gång. På matsedeln för årets stora utställning finns teman som bruk och återbruk, äta, odla, transportera och förvara. ”Mat. Mer än en måltid.” handlar om allas vår relation till mat och hur vi kan blicka in i en mer hållbar framtid, inte minst genom att lära av historien. Välkommen, det är serverat!

”MAT: Mer än en måltid” är producerad av Regionmuseet Skåne tillsammans med norska friluftsmuseet Maihaugen i Lillehammer och danska Den Gamle By i Århus med stöd av Nordisk kulturfond och Nordisk kulturkontakt. Utställningen är inspirerad av V&A:s ”FOOD: Bigger Than The Plate ”.

Turnéschema

2 oktober 2022 – prel. 10/4 2023, Maihaugen, Lillehammer, Norge.

Maj 2023 – december 2023, Den Gamle by, Århus, Danmark.

Kontakt och bokning

Utställningsproducent och projektledare, Anna Hadders, [email protected]

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!