Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Utblick. Vad kan offentlig konst vara – med Fatima Moallim.

28 juni 2021 27 augusti 2021

Nyfiken på offentlig konst? ”Inblick/Utblick. Om arbetet med offentlig konst” är en presentation i tre delar och på flera platser: På Åhus museum, i Mirórummet på Kristianstads konsthall, och utomhus bland Kristianstads offentliga konst. Syftet med satsningen är att ge inblick i och väcka nyfikenhet på arbetet med offentlig konst i Kristianstad.

”Utblick”, på Åhus museum, visar Fatima Moallims konstnärliga arbete i relation till offentlig konst med frågor om tillgänglighet, tillfällighet och tillhörighet. Vad kan den gemensamma offentliga konsten vara?

I utställningsrummet möter du bland annat hennes sätt att arbeta med det omedelbara och det tillfälliga: Hur hon tar sig an den plats hon befinner sig på, linjemåleriet där hon aldrig lyfter pennan eller penseln från ytan och hur det hon skapar finns tillfälligt i tid och rum, innan det försvinner eller målas över.

Prova på linjemåleri!

Du har också möjlighet att bekanta dig med Fatima Moallims process genom att själv skapa bilder i linjemåleri som tillfälligt förstoras upp och växer fram på väggen. Konstnären har ställt in en overheadapparat i utställningsrummet och du kan använda våra pennor och transparenta ark.

Info till alla barn och unga: Overheadapparat användes tidigare för att projicera saker mot vägg eller duk, ofta i skolan, långt innan datorerna fanns. Ta chansen att prova!

Läs mer om Fatima Moallim i artikeln.

Bilden: Från Fatima Moallims ”Självstudier” från 2020, på Zinkensdamms tunnelbanestation i Stockholm. Verket ingår i Region Stockholms konstserie ”Konstväxlingar” med tillfällig offentlig konst i tunnelbanan. Foto:Regionmuseet Skåne

Om Fatima Moallim

Om Fatima Moallim

Fatima Moallim arbetar oftast med performance där hon bearbetar den miljö som hon befinner sig i. Bland annat skapar hon tillfälliga teckningar direkt på vägg, som sedan suddas ut eller målas över.
Torget
Åhus,296 31
+ Google Map
044-620 19 03

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!