Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Octopus Moon. Nils Trydings Miró-samling.

4 juni 2022 9 oktober 2022

Nils Trydings storslagna gåva till Kristianstad – hans unika samling av Joan Mirós originalaffischer – visas i sin helhet med 154 originalaffischer på Kristianstads konsthall vart tionde år. I år visas dessutom originalgrafik av konstnären som publicerats i böcker och tidskrifter.

Samtidigt hedrar vi Nils Tryding (1929–2020) med en bok över hela samlingen. Hans betydelse för Joan Miró (1893–1983) i kartläggningen av konstnärens originalaffischer kan inte underskattas. Som samlare har Nils Tryding lyckats hålla samman dem alla och hans generositet har haft avgörande betydelse för den breda publikens möte med konstverken.

Att barn och unga skulle få ta del av Mirós konst var något som låg samlaren Nils Tryding extra varmt om hjärtat. I utställningen finns ett kreativt rum där barn och unga (och vuxna) kan skapa i Joan Mirós anda.

Välkommen till en utställning som bjuder in till Joan Mirós färgstarka universum och resultatet av den varma vänskapen mellan en konstsamlare i Skåne och en världskänd katalansk konstnär.

”My beautiful picture”. Joan Miró och Nils Tryding 1971.
Fri entré
Östra Storgatan 27b
Kristianstad,291 32Sverige
+ Google Map
044-620 19 00

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!