Laddar Evenemang

Järtecken – Malin Gabriella Nordin

21 maj 202020 september 2020

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Malin Gabriella Nordins konstnärliga arbete är gränsöverskridande. Oavsett uttrycksform eller teknik skapar Malin ett epicentrum av hypnotiska och gripande konstverk. I hennes ömsom abstraherade, ömsom figurativa skapande finns flöden av organiska urformer, kompositioner och naturfenomen.

Malin Gabriella Nordin intresserar sig för naturen, både den introspektiva mänskliga naturen och den fria fysiska omgivningen, men hennes fokus ligger på det som uppstår däremellan, det som vi inte vet så mycket om. I det undermedvetna finner Malin en inspirationskälla för sin intuitiva djupdykning i olika minnesprocesser och psykologiska projiceringar som resulterar i underfundighet och ambivalenta känslostämningar.

I Malin Gabriella Nordins konstnärskap är skapandeprocessen ett meditativt tillstånd där dimensionsgränser suddas ut. De verk som uppstår i detta utforskande är allt från installation till måleri. Det som kännetecknar Malins verk är deras drömlika karaktär, en värld där fysikens lagar upphört och allt flyter.

Det är nyfikenheten som driver mig och ju djupare jag går desto mer upptäcker jag – det är ett oändligt utrymme som bara fortsätter växa.

Malin Gabriella Nordins arbete är intuitivt, hon är snabb och byter frekvent teknik eller material för att hitta nya ingångar och uttryck. Hon vill utmana både sig själv och betraktaren genom att aldrig fastna. Via inre upplevelser låter hon materialets olika kvalitéer ta plats i kompositionen. Malin påverkas av känslan i en linje eller i en textur och hur den förändras i mötet med en annan.

Jag fascineras av processen – hur en tom duk blir till världar jag inte visste fanns – en historia utvecklar sig, ärlig och intuitiv, någonting som gror och växer och blir till ett flöde. Känslan och rytmen i en linje eller hur en färg förändras i mötet med en annan. Förnimmelser av former och strukturer, kompositioner som drar åt olika håll och färger som tar plats och förändrar hela atmosfären.

Malin Gabriella Nordin tar tillvara på tempoväxlingar; säsonger och årstider i sin konstnärliga produktion. I dagboksliknande format samlar hon skisser och teckningar som får agera utgångspunkt för kommande konstverk. Skisserna är inte förlagor till Malins verk utan fungerar som katalysatorer vilka förlänger en riktning eller en känsla. I ett tillstånd av konstnärlig produktivitet är Malins process ivrig och vital. Produktiviteten sprider sig fysiskt i kroppen som bereder och så småningom förlöser det konstnärliga resultatet i precis rätt tid. Finstämt och välbalanserat möts vi betraktare av ett visuellt poem uppbyggt på volym, form och komposition.

Om konstnären

Malin Gabriella Nordin (f. 1988 i Stockholm) är verksam i Stockholm. Malin erhöll sin kandidatexamen i fri konst från Bergens konsthögskola 2013. Sedan dess har hon uppmärksammats genom flertalet solo- och grupputställningar som Vanadis på Mini Galerie i Amsterdam, Nederländerna 2019, Bloom Head på Galleri Golsa i Oslo, Norge 2018, VOLTA14 med Gallery Steinsland Berliner, Basel, Schwiez 2018, Floating from Within på Gallery Steinsland Berliner, Stockholm, Sverige 2017, As Above ~So Below med Gallery Steinsland Berliner på Market Art Fair, Stockholm, Sverige 2016

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!