Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Det stora soprumsnöjet

19 maj 2017 27 augusti 2017

En konstnärlig tolkning av ett fiktivt soprum i form av en färgglad storskalig installation av återvunnet material med en utpräglad lekfull och humoristisk karaktär i typ tivoliestetik.

Konstnärerna har skapat en helhetsupplevelse med en tivoli- och nöjesfältkänsla där både ljud, bild, skulptur och interaktivitet ingår. Det är en återvinningscentral i orange och svart, som berör temat sopor och konsumtionssamhälle. Med den lättsamma och färgglada tivoliestetiken lockas besökaren till reflektioner över frågeställningar som hållbarhet och överkonsumtion, något som berör oss alla.

Nöjesfältets förmåga att inge både spänning, nöje och skräck har inspirerat konstnärer under lång tid. Konstnärer har även använt sig av skräp och skrot som material i över 100 år, till exempel inom kubismen och pop-konsten. Värdelösa rester av masskonsumtion omvandlas till konstnärliga produkter och soporna ges ett helt nytt värde och mening. Att vissa betraktar modern konst som skräp gör det hela än mer provocerande.

Om konstnärerna

Sebastian Mügge (f.1981) och Christoph Mügge (f.1983) är båda födda i Tyskland men har svensk bakgrund. Sebastian examinerades från Umeå konsthögskola 2011 och Christoph studerade på Düsseldorfs konstakademi där han tog sin examen 2013. Båda arbetar storskaligt och interdisciplinärt med sin konst. De har ett starkt personligt bildspråk som bygger på upprepningar av en mångfald material i flera tekniker. Gestaltningarna väver ofta samman historiska skeenden med samtiden där frågor som identitet, maktordning och hur konflikter påverkar våra vardagsliv undersöks och blir till en spännande och dynamisk bildvärld.

Läs mer om konstnärerna på deras respektive hemsidor sebastianmuegge.com och christophmuegge.com

Om utställningen i medier

(Länkarna kan gå till inlåsta artiklar)

Kristianstadsbladet

Artikel publicerad 2017-05-17
kristianstadsbladet.se/kultur/soprummet-som-blev-konstrum/

Sveriges Radio

Intervju 2017-05-17
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=101&artikel=6698649

Östra Storgatan 27b
Kristianstad,291 32Sverige
+ Google Map
044-620 19 00

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!