Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Det Okända Livets Psykiska Gåtor

12 oktober 2019 kl. 08.00 12 januari 2020 kl. 17.00

Christine Ödlunds och Fredrik Söderbergs konstnärskap tar sig olika uttryck men det finns en gemensam kärna i att båda målar, användandet av växtpigment och ett sökande efter en inre mening.

Att skildra kunskap i konsten bär på en egen slags kraft och skönhet. Området är outsinligt och det okända både utmanar och förundrar oss. Det Okända Livets Psykiska Gåtor är konstnärerna Christine Ödlund och Fredrik Söderbergs första gemensamma större utställning.

I deras måleri möts både det figurativt avbildade och det abstrakta andligt estetiska där det liksom inom teosofin inte finns någon motsättning mellan modern vetenskap och det spirituella.

Konstnärerna

Christine Ödlund har skapat flera unika möten mellan konst, vetenskap och musik. Många av hennes arbeten befinner sig i utkanten av våra sinnens begränsning och ger form åt fenomen som vanligtvis inte kan ses av blotta ögat eller ens genom det vetenskapliga mikroskopet. Hennes verk tar sitt ursprung i fält såsom teosofi, synestesi och naturvetenskap.
» christineodlund.se

Fredrik Söderbergs måleri är genomsyrat av mysticism. I hans konst blandas historiska referenser från bl.a. 1900-talets första hälft med samtida symboler. I den fina ornamentiken, bladsilvret, guldet och färgbanden möts det figurativa och det abstrakta, materia och ande.
» fredriksoderberg.org

Utställningen i media

Länkarna kan gå till artiklar bakom betalväggar.

Artiklar

Människornas och brännässlornas vägar (Kristianstadsbladet 11/10 – 19)

Recensioner

Mystik som ger en konstnärlig fullträff (Kristianstadsbladet 23/10 –19)

Ida Adler, Christina Ödlund och Fredrik Söderberg gör konst som vill synliggöra och förstå (Sydsvenskan 16/11–19)Nu har vi inga fler programpunkter inplanerade i samband med utställningen Det Okända Livets Psykiska gåtor.

Östra Storgatan 27b
Kristianstad,291 32Sverige
+ Google Map
044-620 19 00

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!