Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Äggen är slut & Hjässan är kal

27 november 2021 27 mars 2022

Varför är det så tyst om vår erfarenhet av åldrandet? Varför talar vi så lite om vad det gör med kroppen, kärleken, tankarna, längtan och mötet med andra människor?  Utställningen består av två delar: Den ena berättar om hur männen upplever övergångsåldern. Den andra handlar om kvinnors erfarenhet av klimakteriet. Utställningen är baserad på djupintervjuer med kvinnor och män i åldrarna 48–73 med fotografier av Elisabeth Ohlson (tidigare Ohlson Wallin).

Utställningen är producerad av Rot produktion i samarbete och med stöd av Västarvet och Västra Götalandsregionen. Tillhörande föreläsningar och samtal i samarbete med studieförbundet Sensus.

Foto: Elisabeth Ohlson

Utvalt

Mannen ska vara händig ...

Mannen ska vara händig …

"Mannen ska vara händig och och praktisk. Jag är inte det. Ändå, om taket behöver läggas om eller när bilen inte funkar är det självklart att jag tar på mig den rollen och fixar. Jag får dåligt samvete om jag inte klarar det. Jag är fullständigt ointresserad av bilar men det kan jag inte tala om för min svärfar."
Har du klänning på dig också  ...

Har du klänning på dig också …

"Om jag pratar om känslor eller om min egen utveckling tror mina gamla kompisar att jag är dum i huvudet. Har du klänning på dig också, frågar de. Jag har svårt att hitta en annan man att tala med som vän."
Saker jag gör själv känns tunga

Saker jag gör själv känns tunga

"Ensamhet är jag rädd för. Saker jag gör själv känns tunga. Först när jag kommer hem och berättar får händelsen betydelse."
Jag hade aldrig känt så tidigare

Jag hade aldrig känt så tidigare

" Vi var en hud. En kropp. Jag var 56 år när vi träffades. Jag hade aldrig känt så tidigare."
Jag har stort behov av att vara själv  ...

Jag har stort behov av att vara själv …

"Jag har stort behov av att vara själv idag. Tidigare var jag tvungen att hela tiden vara med i ett sammanhang för att duga. Idag är jag tillfreds med mig själv."
Svårt att inte längre vara framtidens hopp

Svårt att inte längre vara framtidens hopp

"Jag har jättesvårt att fatta att jag är 50 år och inte kommer att leva för evigt. Jag håller på som om det vore ett tvåhundrameterslopp. Jag har varit punkare och det är svårt att inte längre vara framtidens hopp."
Fri entré
Östra Storgatan 27B
Kristianstad, 291 32 Sverige
+ Google Map
044-620 19 00

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!