Regionmuseet Skåne har alltid något roligt på gång för barn och unga. Håll utkik bland våra programpunkter i kalendern längst ned!

Aktiviteter under skolloven

Under sportlov, påsklov och höstlov bjuder våra musei- och konstpedagoger på aktiviteter för barn – och vuxna – i alla åldrar. Allt ifrån spännande filmvisningar och pyssel i verkstaden, till sagor, spökhistorier och tävlingar.

Ofta har aktiviteterna anknytning till aktuella utställningar på Regionmuseet Kristianstad eller Kristianstads konsthall.

Drakborgen

I Drakborgen börjar äventyret! Här bestämmer du själv vem du är – styr du över riket från den ståtliga tronsalen eller sitter du fånge i den ruskiga fängelsehålan? Trivs du bäst på marknadsplatsen eller på drakön? Eller kanske vill du åka rutschkana genom drakens mun?

Drakborgen är Regionmuseet Kristianstads rum för våra unga besökare och passar bäst för åldern 4–8 år. Förutom platsen för lek och äventyr så finns det även ett angränsande rum, Stallet, där föräldrar och väpnare kan vänta och parkera barnvagnar.

Utställningar

Varje år har vi en tillfällig utställning – ibland flera – där barn och deras vuxna sällskap kan leka och lära sig något tillsammans. Våra två fasta utställningar om Kristianstads stadshistoria och Skånes landskap, är spännande och intressanta för små och stora.

C400 – Staden i vattenriket

Följ det lilla skelettet Thues spår genom Kristianstads historia. Vi utlovar spännande upptäckter, lekande och lärande för barn och vuxna tillsammans.

Läs mer om C400 – staden i vattenriket.

Det lilla skelettet Thue guidar dig genom Kristianstads historia.

Tidernas Skåne

Kom med och se hur människan har påverkat landskapet och hur landskapet har påverkat människan, från istid till nutid. Titta, känn och klappa en björunge!

Läs mer om Tidernas Skåne.

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!