Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sagan – Lukas Göthman och Eva Kerek

9 februari 2019 31 mars 2019

Utställningen sammanför konstverk av två målare som har berättelsen i fokus. I utställningen finns ett gemensamt verk, Sagan, skapat för utställningen i Kristianstad.

Sagan handlar om hunden Hasse, med illustrationer av Eva Kerek och text av Lukas Göthman. I utställningen kommer Evas orginalakvareller ställas ut. Utöver det blir det konst från de båda konstnärerna. Besökarna till utställningen kommer att få med sig Sagan hem, i form av en serietidning.

Konstnärerna

Eva Kerek rör sig i sin helt egna bildvärld. Här möter vi vardagsföremålen, men inte som vi vanligen ser dem utan skruvade och vända. Vi tittar ofta in i Eva Kereks rum uppifrån, men ser människorna och möblerna som befolkar hennes bilder från sidan. Perspektivet förskjuts och förvrängs och plötsligt blir det enkla, vardagliga rummet något helt annat.

Lukas Göthman utför mer eller mindre abstrakta måleriserier, som utforskar sinnestillstånd, uttryck eller förnimmelser. De utgår från resor och vandringar som konstnären gör i naturen men också i minnet. Hans verk kan ses som resejournaler. Han är kanske mest känd för sina textmålningar, där konstnären använt fragment eller enstaka ord från fraser och upprepat dessa på duk.

Utställningen i media

Länkarna kan gå till artiklar bakom betalväggar.

Artiklar

Två skilda berättare med en hund gemensamt (Kristianstadsbladet 8/2)

Recensioner

Två skilda uttryck skapar övertygande helhet (Kristianstadsbladet 21/2)

Östra Storgatan 27b
Kristianstad,291 32Sverige
+ Google Map
044-620 19 00

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!