Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Nordiskt. Originalfotografier av Magnus Nilsson.

3 april 2022 18 september 2022

I sin utställning ”Nordiskt. Landskap, mat och människor.” låter stjärnkocken Magnus Nilsson oss komma tätt inpå miljöerna, människorna och hantverket som låg bakom de gastronomiska upplevelserna på hans jämtländska restaurang Fäviken. Fäbodvallen, det karga landskapet, traditioner och personer som format matkulturen är starkt närvarande medan föreställningen om ”fine dining” känns långt borta.

Fotograferande, mat och skrivande tycks vara delar i Magnus Nilssons kreativa växelbruk och har bland annat utmynnat i egna kokböcker, artiklar för amerikanska tidskrifter och fotoutställningar. ”Nordiskt” består av 21 originalbilder i stort format, med texter till.

”Nordiskt” är en turnerande utställning som i sitt ursprungsformat producerades av The American Swedish Institute (ASI) i Minneapolis, USA, tillsammans med Magnus Nilsson. Den visades på ett flertal platser i USA mellan 2016 och 2018 innan Jamtli tog initiativ till att ta utställningen till Sverige och Jämtland, med en lätt bearbetning.

Bild: Jämtland juni 2015 Foto: Magnus Nilsson

Fri entré
Östra Storgatan 27B
Kristianstad,291 32Sverige
+ Google Map
044-620 19 00

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!