Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Meanwhile in Ukraine

13 juni 27 augusti

Den 8 mars 2022 dokumenterade den ukrainska museifotografen Olena Shovkoplias det pågående kriget i Ukrainas huvudstad Kiev. I utställningen ser du dessa bilder som visar hur invånarna i Kiev förberedde sig inför de ryska angreppen och förödelsen efter attackerna.

I utställningen skildras också ungas upplevelser av krig. SFHM (Statens försvarshistoriska museer) har i samarbete med sitt systermuseum i Kiev samlat in fotografier och målningar för att inspirera andra barn och ungdomar att berätta om sina erfarenheter från krig och flykt. Urvalet har skett i samarbete med Rädda barnen.

Fotografierna skildrar konflikten ur Ukrainas perspektiv, samtidigt som de sätter fokus på det allmänmänskliga lidande som varje krig för med sig.

Utställningen är ett samarbete mellan Statens försvarshistoriska museer och Nationalmuseet för Ukrainas historia under andra världskriget, i Kiev.

Utställningen visas utomhus, utanför entrén till Regionmuseet och Kristianstads konsthall. Tack till Thages Bygg som lånar ut byggstaket till utställningen.

Bilder ur utställningen

Gratis
Östra Storgatan 27B
Kristianstad,291 32Sverige
+ Google Map
044-620 19 00

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!