Laddar Evenemang

David Nilson

25 augusti 201830 september 2018

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konstnären David Nilson fick 2017 Konsthallens vänners konststipendium. Förutom pengar och äran får han här möjligheten att ställa ut i Miró-rummet.

I mitt konstnärskap jobbar jag med skulptur i relation till tid och rum. Verken inleds ofta med en enkel gest – ute blir inne, dag blir natt, då blir nu – som ett slags upphävande av det fundamentala. Vidare blandar jag det fysiska och visuella genom att använda den målade bildens uttryck. Då kan jag introducera egenskaper som är möjliga i bildens värld – det paradoxala, alternativa, det absurda och omöjliga. Också det magiska och drömska – David Nilsson.

Januari är en exteriör installation i form av istappar. Genom att tapparna i själva verket är skulpturer gjutna i plast, bildar installationen en kluven situation och skulpturerna framkallar en anakronism – vinter i sommaren. Till Kristianstad gör konstnären 1-2 platsspecifika istappar. Dessutom visas 1-2 skulpturer i Mirórummet.

Utställningen invigs den 25/8 klockan 14.00 av Marika Reuterswärd och David Nilson.

Om David Nilson

David Nilson, f. 1982 i Yngsjö, är utbildad på Konsthögskolan i Malmö. Senaste utställningar inkluderar bl a Galleri Arnstedt Östra Karup, Kungliga Konstakademien Stockholm, Prince Gallery Köpenhamn och Casey Kaplan Gallery New York. Verket Januari visades på Galleri Arnstedt och Rackstadmuseet 2017 samt Kristianstad Konsthall 2018. Han fick Konsthallens Vänner Kristianstad´s konststipendium 2017.

http://davidnilson.com/

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!