Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

After Craft med Phille och Wille

2 april 2021 5 april 2021

Konstnärsduon Phille och Wille presenterar en överdådig utställning som tar besökaren bortom konsthantverkets gränser. Med parollen ”More is More” visar de arbeten i blandade textila tekniker – och tolkar varandras arbeten i nya verk.

Philippa Clarén är utbildad på Konstfack i Stockholm. Wilma Tesch är utbildad på Konstfack och HDK i Göteborg (Högskolan för design och konsthantverk). De träffades på Konstfack hösten 2017.

Sedan dess har de tagit olika vägar, men förenas i kärleken till det lekfulla, färgrika och längtan efter att inte behöva hålla tillbaka. Välkommen till en utställning som utmanar föreställningen om vad konsthantverk är och kan vara!

Maxantal besökare i lokalerna

Vi tar emot två (2 st) besökare åt gången i utställningen, p g a gällande riktlinjer under pandemin.

I konstnärernas drop-in-workshop (se nedan) tar vi emot fyra (4) deltagare åt gången, p g a gällande riktlinjer under pandemin.

Tack för att du väntar utanför tills det är din tur – och tack för ditt tålamod!

Workshop med Wille och Phille: Upcycling

Välkommen på drop-in-workshop för kreativt återbruk! Wilma Tesch och Philippa Clarén visar dig olika tekniker som kan användas för att ge trasiga och trötta textilier en andra chans. Ta gärna med dig ett eget plagg som behöver extra kärlek. Eller se om du hittar en oslipad diamant bland plaggen som skänkts av Lions Åhus.

Workshopen är öppen lördag 3 april och söndag 4 april, 13.00–16.00.

Mer om konstnärerna

Philippa Clarén, född 1995, är uppvuxen i Kristianstad men har de senaste åren bott i Stockholm. Hon tog examen från Konstfack i maj 2020 och har sedan dess haft en soloutställning på galleri Redan i Malmö samt blivit utsedd till Kristianstads unga kulturtalang 2020. I sitt examensarbete undersökte Philippa ojämlikheter på bostadsmarknaden och byggde en textil scenografi föreställandes hennes bostadsutopi – ett förstahandskontrakt i Stockholm. Hon quiltar, screentrycker och målar samt beskriver sig själv som ”en skata som dras till allt som är blankt”.

Wilma Tesch, född 1994, är uppvuxen i Stockholm men bor idag i Göteborg där hon studerar andra året på kandidatprogrammet i textilkonst på HDK – Valand. Wilma arbetar främst med färg och materialitet där garn spelar en stor roll, ofta i form av stickning, tuft och väv. Sin inspiration hämtar hon ofta från monumentala expressionistiska målningar. I februari 2021 visade hon sina arbeten på en grupputställning på Nääs konsthantverk utanför Göteborg. 

Foto: Björn Tesch

Öppettider

11.00–17.00

En tyglapp med broderistygn som sitter på en skjorta.

Täcka fläcken. Steg för steg med Wilma.

Har du fått en fläck på ditt favoritplagg? Wilma Tesch visar hur du täcker den med en tygbit och förstygn. Titta på filmen.
Orange garn som lagning på blå tröja

Laga hål med en miniväv. Steg för steg med Wilma.

Ett hål i din älsklingströja! Inga problem. Wilma Tesch visar hur du lagar hålet med en minivarp. Titta på filmen.
Målartejp i mönster på ett par vita byxfickor.

Lär dig måla på textil med Philippa

Philippa Clarén visar och berättar. Här förnyar hon ett par byxor genom motiv på bakfickorna. Se filmen.
Gratis
Torget
Åhus,296 31
+ Google Map
044-620 19 03

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!