Regionmuseet Skåne söker en konservator med kulturhistorisk inriktning för en tillsvidareanställning med en tjänstgöringsgrad på 100%.

Stiftelsen Regionmuseet i Skåne är en mångsidig organisation som arbetar i hela regionen. Våra fysiska samlingar är koncentrerade till magasin och museum i Kristianstad. Samlingarna har sin tyngdpunkt i kulturhistoriska föremål från regionen men innehåller även textil, konst, foto, film, naturhistoriskt material och järnvägs-material. Besöksmiljöerna är stadens gamla tyghus med museum, konsthall, café och butik. Vi har också ett filmmuseum, ett järnvägsmuseum, ett historiskt museum i Åhus samt flera utemuseer. Kulturmiljövård bedrivs i hela länet, bland annat från vårt filialkontor i Lund.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är placerad på avdelningen för kunskapsuppbyggnad, sektionen dokumentation och samlingar. Vi utgör ett arbetslag av antikvarier, kulturhistoriskt inriktade intendenter, arkivarie och assistenter i nära samarbete med museets övriga verksamheter. Vi arbetar nu med en förnyelse av våra basutställningar och en genomgång av våra samlingar samt magasin. Dina uppgifter blir att tillståndsbedöma och förbereda föremål för utställningar samt att arbeta med aktiva konserveringsinsatser, främst textil och träföremål. Tillsammans med museets övriga kompetenser planerar du och utvecklar vår samlingsförvaltning samt deltar i planeringen för utställningar och programverksamhets som berör samlingarna. Tillsammans med kollegorna inom sektionen arbetar du även med administrationen av inlån och utlån av föremål, registrering och katalogisering.

Du som söker ska ha

• konservatorsexamen på högskolenivå med kulturhistorisk inriktning, motsvarande tre års utbildning
  • praktisk konserveringserfarenhet av kulturhistoriskt material
  • intresse av att förmedla kunskap till kollegor och besökare

Vi ser det som positivt om du

• har vana av katalogisering i samlingshanteringssystem
  • har en god analytisk förmåga och är van att ta till dig ny information och se samband.
  • har en god samarbetsförmåga och vilja att arbeta i grupp

Tjänsten är placerad på Avdelningen för Kunskapsuppbyggnad, sektionen för Dokumentation och samlingar, placering Kristianstad.

Upplysningar

stf avdelningschef Helene Stalin Åkesson 0707-84 19 84, [email protected]

tf museichef Henrik Borg 0707-841908, [email protected],

Facklig företrädare: Rebecca Olsson SACO, DIK-förbundet 0707-84 19 45, [email protected].

Ansökan

Skicka ansökan med meritförteckning så att vi har den senast 28 augusti. Med e-post till [email protected]. Ange referensnummer 2022/1.

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!