Vi söker fotografer och filmare i Skåne!

Upphandlingstiden har gått ut!

Besöksmål, utställningar, samtidskonst, kreativa aktiviteter, föremålssamlingar och kulturmiljö. Det och mycket mer arbetar vi med inom kulturarvsorganisationen Regionmuseet Skåne. Nu söker vi samarbete med fotografer respektive filmare.

Svartvit bild på en man med lågskor och kostym ståendes i snön. Mannen har en kamera på stativ.
Vad gör man inte för att få en bra bild? En fotograf i lågskor i snön i Tivoliparken, Kristianstad. Polyfoto 1955. Ur Regionmuseet Skånes arkiv.

Du kan vara en enskild yrkesutövare eller tillhöra ett företag med flera kompetenser. Vi är intresserade av dig som kan hantera många olika typer av uppdrag, i och för vår verksamhet, samt har lätt att anpassa bildspråket till oss som uppdragsgivare.

Största delen av projekten kommer att äga rum i Kristianstad, men även andra platser i Skåne kan bli aktuella. Vi tror att du bor i Skåne eller närliggande landskap för att restiderna inte ska bli för långa.

Vi skriver ett ramavtal med 1–2 fotografer och filmare på två år, med möjlighet till förlängning ett år.

Omfattningen av uppdragen kommer att variera under året, men vi räknar med att vårt behov är cirka 400 timmar per år. Dessa fördelas på olika delprojekt under året – de flesta vet vi om i god tid, men det kan också dyka upp saker med kortare framförhållning. Vi kommer att planera dina uppdrag och ansvarsområden tillsammans med dig för gemensam syn på innehåll, omfattning och tidplan.

Du kommer att samarbeta med kommunikationsavdelningen, utställningschefer och andra personer hos oss.

Se mer information under rubrikerna Fotograf respektive Filmare.

Fotograf

Exempel på uppdrag:

Fotografering av föremål ur museets samlingar och samtidskonst. Bilder för marknadsföring av museet och utställningar/erbjudanden. Dokumentation av utställningar och evenemang. Porträttfotografering och även fotografering för specifika projekt inom kulturmiljöområdet eller liknande. Det är således många olika typer av uppdrag som ingår i arbetet och olika miljöer som studio, inomhus och utomhus.

Vi önskar att du

• tar dig an rumsliga miljöer och detaljer på ett omsorgsfullt sätt.
  • är självgående, flexibel och samarbetsinriktad, och kan leverera på brief.
  • har förmåga att anpassa bildspråket efter uppdrag och sammanhang.
  • kan postproduktion och kan anpassa omfattningen efter behov.
  • har körkort och bil
  • har din egen fotoutrustning och utrustning för ljussättning
  • har viss vana av mediebank och adekvat filinformation

Skicka följande till oss på adress [email protected] senast den 28 februari 2021.

• Ditt CV
  • Minst 5 och högst 10 arbetsprover som är typiska exempel på det vi nämner i annonsen.
  • Uppgift om ditt pris/timme i relation till hur du skulle ta dig an/lösa ett uppdrag/en uppgift. (Beskriv kortfattat.)

Läs om bedömningskriterier nedan

Har du frågor? Kontakta vår kommunikationschef: [email protected] 070-784 19 46

Bedömningskriterier

• Kvalitet – att inskickat material motsvarar de kvalitetskrav vi ställer för olika typer av bilder.
  • Bredd – se ovan. Skicka exempel på olika typer av bilder/motiv.
  • Pris i relation till hur du skulle ta dig an/lösa ett uppdrag/en uppgift. (Din beskrivning.)

Filmare

Exempel på uppdrag:

Kortare filmer för våra verksamhetsområden, teman eller erbjudanden. Filmade intervjuer och samtal. Redigering av historiska filmer ur vårt arkiv, t ex för inslag i nya filmer. Arbete med grafik enligt vår varumärkesmanual. Undertexter.

Vi önskar att du

• är självgående, flexibel och samarbetsinriktad, och kan leverera på brief.
  • har förmåga att anpassa bildspråket efter uppdrag och sammanhang.
  • hanterar efterfrågan eller själv utför postproduktion/redigering med grafik, ljud, undertexter osv och kan anpassa omfattningen efter behov.
  • har körkort och bil
  • har din egen filmutrustning och utrustning för ljussättning vid behov

Om du har erfarenhet av drönare så uppge gärna det (inget krav).

• Ditt CV

Läs om bedömningskriterier nedan.

Har du frågor? Kontakta vår kommunikationschef: [email protected] 070-784 19 46

Bedömningskriterier

• Kvalitet – att inskickat material motsvarar de kvalitetskrav vi ställer för olika typer av film
  • Bredd – dokumenterad förmåga att arbeta med olika typer av film/rörlig bild t ex berättande film, intervju/samtal

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!

Vi ses snart igen!

På grund av pandemin har vi stängt tills vidare. De utställningar som du ser i vår kalender är alltså inte tillgängliga för besök på plats just nu.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så meddelar vi dig så snart vi öppnar igen!