Ansökningstiden för tjänsten har gått ut.

Vi söker en konstpedagog som brinner för samtidskonst, lärande, publikutveckling och medskapande. Huvuduppgiften är att planera och genomföra pedagogiska program utifrån Regionmuseet Skånes och Kristianstads konsthalls utställningar med visningar och ateljépass samt att arbeta med ateljélokalernas material och verktyg.

Möte med barn och unga är prioriterat, men tjänsten innehåller en variation i arbetsuppgifter och publikmöten. Vi söker dig som är engagerad och kan sprida entusiasm för konst.

Regionmuseet Skåne har omfattande pedagogisk verksamhet med fokus på det livslånga lärandet. Barn och unga är en prioriterad målgrupp, men museet utvecklar ständigt nya metoder och vägar för att nå många olika målgrupper. Tjänsten är placerad inom sektionen för lärande där du tillsammans med våra andra pedagoger skapar och genomför pedagogiska program för olika målgrupper kopplat till våra utställningar, men även på platser utanför museet. Regionmuseet Skåne har ett uppdrag att verka i hela regionen. Museet driver också Kristianstads kommunala konsthall som visar aktuell svensk och internationell konst i 3 till 4 utställningar varje år, med tillhörande programverksamhet.

Det är viktigt att du är kreativ och innovativ, liksom att du har en god omvärldsbevakning för att kunna hitta nya vägar att nå ut med museets verksamhet. Digitala kompetenser är en viktig del i att nå ut, men vi använder många olika sätt att engagera och inspirera människor. Vi ser museet som en resurs som genom lärandeverksamhet inte bara bidrar till lärande om konst, utan också bidrar till en ökad social sammanhållning, bättre hälsa, inspiration eller förändring hos människor. Vi förväntar oss att ditt expertisområde är konst, men som pedagog på Regionmuseet Skåne är det också möjligt att ingå i olika typer av projekt som går utanför det huvudsakliga arbetsområdet, varför vilja att pröva nya saker och flexibilitet är viktiga egenskaper.

Du som söker ska ha

  • en utbildning på högskolenivå med inriktning konst och har även en pedagogisk utbildning.
  • minst 2 års dokumenterad arbetslivserfarenhet av att planera och leda skapande verkstadspedagogiskt arbete, från konsthall, museum, skola eller liknande verksamhet.
  • god kunskap om olika material och konstnärliga tekniker och stort intresse för kreativa skapande processer.
  • förmåga att ta ansvar för att initiera, driva och följa upp projekt, program och evenemang
  • förmåga att uttrycka dig väl på ett skandinaviskt språk och engelska 

Du är en noggrann, initiativrik person som kan arbeta både självständigt och i samverkan med andra. Stor vikt läggs vid social kompetens och samarbetsförmåga.

Ytterligare information

Tjänsten är på 50%, tillsvidare. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar

Anna Hansen, museichef, [email protected] 0707-84 19 17

Marika Reuterswärd, konsthallschef, [email protected], 0707-84 19 37

Facklig företrädare (SACO) Malin Liedberg, [email protected], 0707-84 19 45

Ansökan

Skicka ansökan med meritförteckning med e-post till [email protected]. Vi vill ha din ansökan senast 14 mars. Ange referensnummer 2021/2.

Om Regionmuseet Skåne

Stiftelsen Regionmuseet i Skåne är en kulturarvsorganisation som arbetar för att ge kvalitativa upplevelser och lärande med fokus på besökaren. Vi är till för hela regionen och alla som vill veta mer om och ta del av kulturarvet i vid bemärkelse. Genom vår verksamhet skapar vi förutsättningar för människor att utmanas, uppleva, umgås och utforska. Det betyder inte minst att vi tar plats i samhällsdebatten och behandlar ämnen som på olika vis är viktiga i samtiden.

Regionmuseet Skåne erbjuder en arbetsplats där det alltid händer något nytt och där vi ständigt utvecklar verksamheten på olika sätt. Hos oss arbetar vi tillsammans och medarbetarna utvecklas genom att de alltid har möjlighet att föreslå nya idéer och projekt, där personer från alla delar av organisationen gemensamt tar museet mot nya mål.

Bild: Pixabay

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!