Vill du driva verksamhet i en genuin kulturmiljö, från och med mitten av september 2021, till och med april 2022? Regionmuseet Skåne söker en hyresgäst till Åhus museum under de nio månader om året som vi inte använder det medeltida huset.

Lokalen passar för butik, kontor eller aktivitet för mindre grupper, exempelvis studiecirklar.

På entréplanet finns en stor foajé om 27 kvadratmeter samt ett rum på 31 kvadratmeter. Här finns också en mindre personaltoalett (utan tillgänglighetsanpassning). Övre plan rymmer ett kontorsrum om 25 kvadratmeter och ett pentry (utan tillgänglighetsanpassning).

Totalt är ytan som hyrs ut 99 kvadratmeter.

Inredningen måste kunna återställas och hyresgästens ansvarar för att eventuella möbler flyttas ur huset senast 1 maj 2022, eller efter överenskommelse.

Hyreskontraktet kan förlängas ytterligare två år under motsvarande period, september–april.

Kallhyra för den aktuella perioden är 12 000 kr/månad.

Åhus museum ägs av Kristianstads kommun. Byggnaden är delvis medeltida och var det gamla rådhuset i det historiska Åhus.

Vill du veta mer om hyresmöjligheten? Välkommen att kontakta Anna Hansen, museichef, Regionmuseet Skåne [email protected] 0707-84 19 17

Bakgrund

Vi söker en hyresgäst till Åhus museum på grund av de stora neddragningar i budgeten som Regionmuseet Skåne drabbats av. Vi kan därför inte längre finansiera hyran på egen hand.

Bilder

Ytterligare insatser: Sommaren på Åhus museum

Vill du delta i insamlingen för sommarens utställning? Läs mer här.

Vill du bli volontär? Läs mer här.

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!

Scroll to Top