Vi söker en chef till Avdelningen för Kunskapsuppbyggnad

En husvägg, gulputsad med gröna fönster

Ansökningstiden för tjänsten har gått ut.

Vill du ha ett omväxlande och intressant arbete med stora möjligheter att utveckla Regionmuseet Skånes verksamhet inom kulturmiljö och museisamlingar på ett innovativt sätt? Vi söker en chef till avdelningen för Kunskapsuppbyggnad som kan bidra till detta.

Regionmuseet Skåne söker en person som har tidigare ledarerfarenhet samt kunskap om kulturmiljö och kulturhistoria. Tjänsten innebär arbetsledning och personalansvar för cirka femton medarbetare. Avdelningschefen ingår i ledningsgruppen och är därmed också delaktig i museets strategiska planering och samarbeten med de andra avdelningarna inom organisationen, samt med externa parter.

Arbetsuppgifter

Avdelningen för Kunskapsuppbyggnad är en av fyra avdelningar på Regionmuseet Skåne. Avdelningen har ansvar för att arbeta med uppdrag från externa parter inom byggnadsantikvarisk verksamhet och landskap, liksom rådgivning och utåtriktad verksamhet för allmänheten, kommuner och andra intressenter. Regionmuseet Skåne har med Landsantikvariefunktionen placerad hos sig ett stort ansvar för kunskapsuppbyggnaden gällande kulturmiljö i Skåne. Vi vill ha en aktiv roll i regionen inom kulturmiljöns utveckling och i samarbeten kring kulturmiljö med andra aktörer.

Regionmuseet Skåne står också inför ett arbete som handlar om att utveckla våra samlingar och magasin i en ny riktning, vilket ligger inom avdelningens uppgifter. Det är därför önskvärt att avdelningschefen har kunskap om museisamlingar och förvaltning samt aktivt användande av dessa. Inom avdelningen finns dessutom uppdraget att bedriva viss samtidsdokumentation och forskning. Regionmuseet Skåne är dock en helhet och mycket arbete bedrivs i projektform, varför det är viktigt att vara flexibel och villig att ta sig an arbetsuppgifter även inom andra områden av verksamheten.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har god förmåga att samarbeta och bygga nätverk. Du har förmågan att entusiasmera dina medarbetare och bidra till en god arbetsmiljö inom avdelningen, men också kapacitet att se helheter och tänka strategiskt för hela Regionmuseet Skåne. Vi önskar också att du kan förmedla kunskap på ett bra sätt och inte är rädd för att ta dig an nya arbetsuppgifter. Eftersom arbetet innebär en del uppdrag och projekt på affärsmässig grund är god organisationsförmåga och strukturerat arbetssätt viktigt, samt förmågan att tänka just affärsmässigt, upprätta offerter och bibehålla Regionmuseet Skånes position på en konkurrensutsatt marknad för kulturmiljöuppdrag. Vi driver flera internationella projekt, varför erfarenhet från att leda och driva projekt samt skriva projektansökningar är meriterande.

Du som söker ska ha

  • Akademisk utbildning inom ett relevant ämne
  • Erfarenhet från uppdragsverksamhet inom kulturmiljö, eller liknande konkurrensutsatt verksamhet
  • Förmåga att leda och förståelse för vad det innebär att vara mellanchef
  • Erfarenhet av att ha ekonomiskt ansvar och projektledning
  • Goda kunskaper i ett skandinaviskt språk samt engelska
  • Körkort

Om Regionmuseet Skåne

Regionmuseet Skåne är en musei- och kulturarvsorganisation i stiftelseform. Vi är till för hela regionen och alla som vill veta mer om och ta del av kulturarvet i vid bemärkelse. Genom vår verksamhet skapar vi förutsättningar för människor att utmanas, uppleva, umgås och utforska. Det betyder inte minst att vi tar plats i samhällsdebatten och behandlar ämnen som på olika vis är viktiga i samtiden.

Regionmuseet Skåne erbjuder en arbetsplats där det alltid händer något nytt och där vi ständigt utvecklar verksamheten på olika sätt. Hos oss arbetar vi tillsammans och medarbetarna utvecklas genom att de alltid har möjlighet att föreslå nya idéer och projekt, där personer från alla delar av organisationen gemensamt tar museet mot nya mål.

Mer information om tjänsten

Tjänsten är tillsvidare med ett förordnande som avdelningschef om fyra år i taget. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträdesdag enligt överenskommelse.

Upplysningar

Anna Hansen, Regionmuseichef/Landsantikvarie

[email protected]

0707-841917

Rebecca Olsson, Facklig företrädare (SACO)

[email protected]

0707-841945

Ansökan

Skicka ansökan med meritförteckning så att vi har den senast 14 februari med e-post till [email protected], märk med referensnummer.

Referensnummer

2021/1

Välkommen med din ansökan!

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!