Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Livestream Watch Now

Genomskåda propaganda. Om vikten av analys och kritiskt tänkande.

25 mars 2021 kl. 18.30 20.00

I de sociala medierna pågår ständiga försök att få oss att tycka, tänka och agera på ett visst vis. Det kan handla om påverkan från politiska partier, företag och andra organisationer. Idag är det viktigare än någonsin att lära sig genomskåda propagandan.

Jimmy Vulovic är propagandaforskare och har i böcker som exempelvis ”Propagandans berättarteknik” (2016) samt ”Propaganda: Historia, teori och analys” (2017) studerat såväl historiska som nutida tekniker för påverkan. Under sitt föredrag talar han bland annat om den digitala medieteknologins betydelse för spridning av propaganda. Han skisserar dessutom en historisk och teoretisk ram kring själva propagandabegreppet, samt ringar in vad vi bör tänka på för att få syn på och kunna genomskåda de försök till påverkan som pågår i den digitala världen.

Om Jimmy Vulovic

Jimmy Vulovic är lärare i journalistik på Institutionen för kommunikation och medier vid Lunds universitet. Han har tidigare arbetat som nyhetsreporter och nu frilansar han som journalist vid sidan om arbetet som lärare.

Digital föreläsning

På grund av pågående pandemi kommer föreläsningen äga rum via Zoom. Följ länken för att komma direkt till föreläsningen. Max 100 deltagare.

Medarrangör

Logotyp för Folkuniversitet.
Fri entré

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!

Vi ses snart igen!

På grund av pandemin har vi stängt tills vidare. De utställningar som du ser i vår kalender är alltså inte tillgängliga för besök på plats just nu.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så meddelar vi dig så snart vi öppnar igen!

Scroll to Top