Har du något att berätta om livet förr eller nyss?

Har du personliga minnen av händelser, platser och människor i Kristianstad och andra ställen i Skåne? Handlar din berättelse om livet, vardagen, och vad man gjorde eller tänkte, förr eller nyss? Kontakta oss!

Tror du att din berättelse är alldeles för personlig för att vara intressant?

Vi vill veta allt om människors vardag från den tid som passerat.

”Det är just den personliga vardagen som är så viktig att bevara, de stora berättelserna sparas ju ändå,” säger arkivarie Kerstin Ingelmark.

Undrar du om din berättelse är alldeles för ny?

Bara på ett par-tre årtionden kan tillvaron, traditioner, vanor och platser förändras. Det som hände för inte så länge sedan kan vara av stort värde.

Vi är intresserade av minnen från alla tider men efterlyser särskilt berättelser och bilder från 1960-, 1970-, 1980- eller 1990-talet.

Vill du berätta för oss eller hellre skriva själv?

Du kan skriva ned allt du minns eller så spelar vi in när du berättar.

Kanske du också har tillhörande foton, filmer eller föremål som vi kan ta del av? Får vi lov att skanna eller på annat sätt kopiera/duplicera?

Om våra efterlysningar i Kristianstadsbladet och Ystads Allehanda

Har du sett våra äldre fotografier med efterlysningar under rubriken ”Minnesluckan” i Kristianstadsbladet? Eller motsvarande “Österlenbilder” i Ystads Allehanda?

Titta gärna där och kontakta arkivarie Kerstin Ingelmark med dina upplysningar.

Vad händer sedan?

Din berättelse blir ett värdefullt folklivsminne som bevaras för framtiden. Regionmuseet Skåne använder dina minnen i verksamheten när tillfälle uppstår. Därför tar vi inte emot berättelser som du inte vill att vi använder.

Stort tack på förhand!

Dina personliga minnen är en betydelsefull pusselbit i historien om livet och vardagen i Skåne. Vi vill tacka dig som kommer att bidra med berättelser och alla som redan gjort det.

Så kontaktar du oss för att berätta.

Välj det sätt som passar dig bäst:

  • Använd formuläret nedan. Här kan du också bifoga en bild om du har digitalt material.
  • Ring arkivarie Kerstin Ingelmark: 044-6201905 eller 0707-841905 onsdag–fredag kl. 9–12.
  • Skriv ett brev, ange dina kontaktuppgifter och posta till: Regionmuseet Skåne, Kerstin Ingelmark, Box 134, 291 22 Kristianstad
  • Besök Regionmuseet Kristianstad, vid Stora Torg. Medarbetarna i receptionen tar emot och vidarebefordrar dina kontaktuppgifter till Kerstin.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 5 files.

Warning: Undefined array key 1 in /home/regionmu/regionmuseet.se/wp-content/themes/astra-child/template-parts/content-page.php on line 96

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!