Regionmuseets dotterbolag Sydsvensk arkeologi söker ny vd som kan leda verksamheten in i framtiden och som brinner för ledarskap, utveckling och samverkan.

Sydsvensk Arkeologi AB är sedan 2010 ett helägt dotterbolag till Stiftelsen Regionmuseet Skåne med huvudkontor i Kristianstad och ett kontor i Malmö. Företaget har sina rötter i den arkeologiska verksamheten vid Malmö museer och Regionmuseet Kristianstad. 

Sydsvensk Arkeologi AB har ca 20 tillsvidareanställda medarbetare, flertalet med högre akademisk examen. Under säsong utökas personalstyrkan med ett antal projektanställda arkeologer.

I din roll som VD har du ansvar för bolagets hela verksamhetsresultat, ekonomi och medarbetarnas arbetsmiljö utifrån av styrelsen uppsatta mål. Du ansvarar för planering, marknadsföring och utveckling både vad gäller det operativa dagliga arbetet som det mer långsiktiga strategiska uppdraget. Till din hjälp har du en projektchef.

Som VD är du direkt underställd bolagets styrelse med ett juridiskt ansvar i enlighet med aktiebolagslagen.

Du är trygg i ditt ledarskap med erfarenhet av att arbeta i ledande ställning inom uppdragsarkeologi. Du är en god kommunikatör med förmåga att arbeta mot tydliga mål med ett starkt engagemang och genuint intresse för såväl ledarskap som verksamhetsfrågor.

Du har en för verksamheten relevant akademisk examen, erfarenhet av uppdragsarkeologins villkor samt ett väl utvecklat kontaktnät inom uppdragsarkeologin.

Läs mer om tjänsten och hur du söker här

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!