En bit in i skogen, i Ekopark Raslången i nordöstra Skåne, ligger skogstorpet Månsas. Torpet ägs av Stiftelsen Regionmuseet Skåne och under sommaren är du välkommen att besöka torpet i samband med våra aktiviteter.

Den 30 juni kan du följa med på en vandring i torparnas fotspår och lära dig mer om det historiska landskapet. Vandringen är en del av Nässelfrossa kulturfestival och arrangeras tillsammans med Sveaskog som förvaltar Ekopark Raslången. Boka din biljett här.

Den 3-4 juli är du välkommen att besöka torpet när vi arbetar med ängsslåttern och testa fototekniken cyanotypi tillsammans med en av våra pedagoger. Ta med din egen lie och hjälp till med slåttern eller packa fikakorgen och slå dig ner och njut av naturen. Under eftermiddagen berättar Regionmuseet Skånes biolog om växterna på platsen som vi sedan plockar och använder för att fotografera med hjälp av solljuset.

Den 5 juli hässjar vi hö och besökare är välkomna att vara med och räfsa och hänga upp det avslagna höet på torkställningar. Hässjningen anordnas i samarbete med Skånes hembygdsförbund och är en del av projektet Ängaliv. Vi bjuder på kokkaffe och kaka.

Du hittar mer info om aktiviteterna på Månsas under fliken På gång.

Välkommen!

Läs mer om torpet Månsas här.

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!