Fredagen den 13 maj får Regionmuseets pedagoger förstärkning av miljöpedagoger från Sysav och Renhållningen Kristianstad. Vi bjuder in årskurs 4–6 till ett särskilt utformat skolprogram med fokus på mat, hållbarhet och minimering av matsvinn. 

En tredjedel av den mat som odlas i världen äts inte upp! Bara i Sverige slänger vi cirka 450 000 ton mat/år som skulle kunnat ätas. Matsvinnet står för 8–10 procent av alla växthusgasutsläpp i världen. Det har vi möjlighet att förändra! 

Programmet består av två delar, visning och workshop. I workshopen, som leds av Renhållningens och Sysavs pedagoger, får ni följa med på en banans resa genom och över världens olika kontinenter, innan den hamnar hemma i våra kök.  

Vad krävs egentligen för att producera den mat vi idag köper i matbutiken och hur kan vi tänka för att handla, laga och äta smart och hållbart. Vad är skillnaden på matavfall och matsvinn? Och hur kan vi på ett kreativt och roligt sätt rädda maten från att slängas i onödan? 

Ni får också följa också med museets pedagoger i utställningen ”MAT: Mer än en måltid” där vi diskuterar matens påverkan på oss och vår miljö. Hur har våra matvanor sett ut i historien och hur blir det i framtiden? Vi får se spännande exempel på ny teknik inom återvinning – vad sägs till exempel om komposterbara glasögon eller koppar tillverkade av kaffesump? 

OBS! Det här programmet ges enbart den 13 maj! Vi kan bara ta emot ett begränsat antal klasser. Om du vill boka det ordinarie skolprogrammet till utställningen ”MAT: Mer än en måltid” ett annat datum, gör det här.

Bokning

Programmet bokas enklast via bokningsformuläret eller via telefon 044-620 19 06, tis–fre kl 8–11.

Datum

Endast 13 maj

Tid med workshop

80 minuter (40 minuter visning + 40 minuter workshop)

Årskurs

Årskurs 4–6,

Arrangör

Regionmuseet Kristianstad


Bokningsformulär

Använd formuläret för att enklast skicka en bokningsförfrågan till våra skolprogram. Din visning är inte bokad förrän du fått en bekräftelse av oss.


Frågor?

För frågor och mer information kan du kontakta oss via gemensam e-post som vi alla läser: [email protected]

Du är också välkommen att kontakta oss utifrån våra specialistområden och teman.

Film och filmhistoria
Veronique Dubois-Coté
0707-84 19 11
[email protected]

Arkeologi och uppsökande verksamhet
Helen Lilja
0707-84 19 28
[email protected]

Kulturhistoria
Malin Liedberg
0707-84 19 27
[email protected]

Kulturhistoria
André Ivarsson
0707-84 19 26
[email protected]

Konst
Maja Magnusson
0707-84 19 43
[email protected]

Konst och kulturhistoria
Alma Karlsson
0707-84 19 31
[email protected]

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!