På gång

Välkommen till våra utställningar och aktiviteter! Vi har alltid något på gång för alla åldrar. Välj bland spännande visningar, intressanta samtal, kreativa workshops, kvalitetsfilmer och mycket mer. Se vad som passar just dig som bor i Skåne eller är på besök.

Utställningar & aktiviteter

Film: Lily och Morris, vänner för evigt

Filmmuseet Östra Storgatan 53, Kristianstad

En film om två dödsfiender - den lilla musen Lily och räven Morris, som efter en olycka möts i djurhimlen. Barntillåten.

50kr

Åhus museum håller öppet under påskens konstrunda

Åhus museum Torget, Åhus

Passa på att titta inom och beundra månghundraårigt konsthantverk, den vackra pärlspridaren i form av en häst, nålhuset av ben, den lilla madonnan i valrosstand och mycket mer.

Fri entré

INSTÄLLT: Historiskt pubquiz

Regionmuseet Kristianstad Östra Storgatan 27B, Kristianstad

Välkommen på pubquiz med kluriga historiefrågor. Samla dina vänner för att testa era kunskaper och tävla om ett presentkort i vårt kafé. Beställ din mat i förväg och hjälp oss minska matsvinnet.

Fri entré

Lördagskul: Häxor och otyg

Regionmuseet Kristianstad Östra Storgatan 27B, Kristianstad

Kom till oss och pyssla på självaste valborgsmässoafton! Den ses traditionellt som vinterårets sista dag, en dag då alla möjliga krafter kan vara i rörelse.

Fri entré

Fasta utställningar
Utställning: Tidernas Skåne

Utställning: Tidernas Skåne

Följ med på en resa genom Skånes historia och landskap, för alla åldrar och sinnen. Utställningen skildrar hur klimatet, landskapet, växt- och djurliv förändras i Skåne – från tiden när de första människorna kommer till våra trakter, till idag.
Utställning: C400 – Staden i vattenriket

Utställning: C400 – Staden i vattenriket

Besök Kristianstads rika och fattiga kvarter, och upplev staden dramatiska historia. Med avstamp i dagens Kristianstad tar vi oss 400 år bakåt i tiden, till 1600-talets kung Christian IV och hans dröm om en ny renässansstad.
Utställning: Skåne och filmen

Utställning: Skåne och filmen

Häng med på spännande utflykter i det skånska filmlandskapet! Genom bilder, filmer, ljud och föremål berättar utställningen om svensk film med skånsk anknytning från 1930-talet till 2000-talet.

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!