X
Nu har vi öppet igen. Mer information.

Om webbplatsen

Regionmuseet Kristianstad/Landsantikvarien i Skåne har fått en ny, modern, webbplats sen maj 2017. Vi hoppas att webbplatsen ska göra ett lättare för oss att kommunicera på ett tydligt sätt.

När webbplatsen lanseras saknas det en del gammal information, så som äldre utställningar och rapporter, dessa kommer att flyttas över så fort som möjligt.

Responsiv webbplats

Vi har byggt regionmuseet.se med responsiv teknik, vilket innebär att den anpassar sig efter vilken storlek på skärmen du använder. Detta för att du alltid ska få en bra upplevelse och kunnna ta till dig informationen på hemsidan.

Tillgänglighet

Vi vill att regionmuseet.se ska vara tillgängliga för alla, oavsett funktionsvariation. Vi strävar efter att uppfylla riktlinjer och standarder för tillgänglighet såsom den internationella standarden för tillgänglighet Web Content Accessibility Guidelines (WCAG), vårt mål är WCAG 2.0 AA.

Teknisk information

Vi använder webbpubliceringssystemet Sitevision för att driva den här sidan. Alla webbläsare ska fungera, oavsett operativsystem, men fungerar bäst i de moderna webbläsarna.

Texter

Texterna på hemsidan får citeras om källa anges.

Bilder

Bilderna som finns på varje sida är en blandning mellan nytagna bilder och bilder som finns i vårt arkiv. Ibland är kopplingen tydligen, och ibland har vi försökt vara lite underfundiga i vårt val. Inga bilder förutom pressbilder får användas utan vårt tillstånd. Pressbilder för enskilda utställningar hittar du i pressmeddelandet för utställningen. Vill du ha generella pressbilder hittar du dem i vår bildbank.

Bildcredit

Fotograf: Ebbe Palmgren

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!

Scroll to Top