Kvinna i vintertid som går över en mosse.

Projektet Skåneleden Konst – In Motion: Konstnärer klara för vandring längs Skåneleden.

Nu har vi valt ut de konstnärer som får uppdraget att utforma vandringar med och för unga längs Skåneleden: Gideonsson/Londré, Hillside Projects och Linnea Jardemark.
Vi söker en bebyggelseantikvarie

Ansökningstiden för tjänsten har gått ut.
Två handflator med färg

Vi söker en konstpedagog

Ansökningstiden för tjänsten har gått ut.
I bakgrunden syns ett rött putsat hus, Åhus museum

Sommar på Åhus museum: Vi söker volontärer och startar en insamling.

Nu kan du hjälpa oss att hålla Åhus museum öppet i sommar! Du kan stödja verksamheten på två olika sätt: Vill du bidra till vår insamling för säsongens utställning? Eller vill du bli vår volontär?
Vi söker en hyresgäst till Åhus museum

Vill du driva verksamhet i en genuin kulturmiljö, från och med mitten av september 2021, till och med april 2022? Mitt i Åhus finns en ledig lokal med anor från medeltiden.
Insamling: Stöd sommarens utställning på Åhus museum!

Vill du hjälpa Regionmuseet Skåne med stöd till sommarens utställning på Åhus museum? Nu har vi startat en insamling där du som har möjlighet kan bidra med ett litet eller större belopp.
Sex stycken händer som greppar över varandras handleder som i en kedja, fotograferade uppifrån

Bli volontär på Åhus museum i sommar!

Vill du hjälpa Regionmuseet Skåne att hålla Åhus museum öppet i sommar? Vi söker 10–12 personer som är kulturintresserade och utåtriktade.
Svartvit bild på en man med lågskor och kostym ståendes i snön. Mannen har en kamera på stativ.

Vi söker fotografer och filmare i Skåne!

Upphandlingstiden har gått ut.
Människor som går upp för en backe.

Open Call – Konstnärer sökes för vandring längs Skåneleden!

Ansökningsperioden har gått ut.
En husvägg, gulputsad med gröna fönster

Vi söker en chef till Avdelningen för Kunskapsuppbyggnad

Ansökningstiden har gått ut.
Ny visuell identitet och webbplats

Kulturarvsorganisationen Regionmuseet Skåne har från och med mitten av januari en ny visuell identitet. Samtidigt har vi fått en ny webbplats.
En äldre man med en katalansk mössa.

Nils Tryding (1929–2020) i tacksamt minne

Nils Tryding har avlidit. Marika Reuterswärd, chef för Kristianstads konsthall, skriver några ord.

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!