Regionmuseet Skåne driver museiverksamhet och kulturmiljövård i hela Skåne men med utgångspunkt från våra museibyggnader i Kristianstad. Vi har en stor samling böcker med fokus på historia, kulturhistoria, etnologi, konst och arkitektur, men har under några år inte kunnat arbeta aktivt med boksamlingarna. Vi vill se över våra bokbestånd och katalogisera de böcker som inte hittills katalogiserats. Vi vill även utarbeta en plan för inköp och gallring samt för hur böckerna ska tillgängliggöras för medarbetare och eventuellt för besökare.  

Vi söker en examinerad bibliotekarie som vill hjälpa oss att förvalta och utveckla våra boksamlingar. I arbetsuppgifterna ingår huvudsakligen katalogisering av böcker i vår biblioteksdatabas men även att tillsammans med personalen utveckla en biblioteksplan för inköp, gallring och tillgängliggörande av samlingarna. Boksamlingarna är inte publikt tillgängliga. I arbetsuppgifterna kommer även att ingå att göra enklare vårdinsatser och att kunna göra bedömningar om papperskonservator eller bokbindare behöver anlitas för mer avancerade insatser.

Anställningen är förlagd till sektionen dokumentation & samling på avdelningen för kunskapsuppbyggnad. På sektionen arbetar intendenter för samlingarna, samlingsassistent, arkivarie och arkivassistent.

Du som söker ska ha

  • en utbildning på högskolenivå med i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande
  • förmåga att ta ansvar för att driva och genomföra projekt
  • god organisationsförmåga
  • goda språkkunskaper i svenska, skriftligen och muntligen 

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av arbete på bibliotek.
  • kunskaper i engelska och tyska

Som person är du noggrann och omsorgsfull. Eftersom vi ska involvera övrig personal i framtagandet av biblioteksplanen förväntas du ha god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Placeringsort Kristianstad. Tjänsten är en projektanställning på 100% under 3 månader. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Upplysningar

Avdelningschef Henrik Borg, 0707-84 19 08.

Facklig företrädare Rebecca Olsson SACO, DIK-förbundet 0707-84 19 45.

Ansökan

Skicka ansökan med meritförteckning så att vi har den senast 19 september. Med e-post till jobb@regionmuseet.se. Ange referensnummer 2021/4.

Om Regionmuseet Skåne

Stiftelsen Regionmuseet i Skåne är en kulturarvsorganisation som arbetar för att ge kvalitativa upplevelser och lärande med fokus på besökaren. Vi är till för hela regionen och alla som vill veta mer om och ta del av kulturarvet i vid bemärkelse. Genom vår verksamhet skapar vi förutsättningar för människor att utmanas, uppleva, umgås och utforska. Det betyder inte minst att vi tar plats i samhällsdebatten och behandlar ämnen som på olika vis är viktiga i samtiden.

Vi erbjuder en arbetsplats där det alltid händer något nytt och där vi ständigt utvecklar verksamheten på olika sätt. Hos oss arbetar vi tillsammans och medarbetarna utvecklas genom att de alltid har möjlighet att föreslå nya idéer och projekt, där personer från alla delar av organisationen gemensamt tar museet mot nya mål.

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!