Ansökningstiden för tjänsten har gått ut.

Regionmuseet Skåne arbetar i hela Skåne och kulturmiljövården är en viktig del i vår regionala verksamhet. Vi söker en erfaren och skicklig bebyggelseantikvarie som vill vara med och utveckla det antikvariska arbetet vid något av våra två kontor – i Kristianstad eller Lund.

Idag består sektionen för kulturmiljö av flera bebyggelsesantikvarier, biologer och landskapsvetare, och tillsammans med dem ska du vara med och bygga kunskap om det skånska kulturlandskapet. Det är viktigt att du är intresserad av traditionell bebyggelse och har god kunskap om äldre tiders byggnadsteknik och hantverk.  

Beroende på uppdragets art arbetar vi antingen självständigt eller i skräddarsydda team. Vi arbetar ofta över ämnesgränserna och strävar efter att allas kompetens ska komma till så god användning som möjligt. Det är vanligt förekommande med ämnesövergripande projekt, internationella projekt och möjligheter att delta i olika grupper som diskuterar museets övergripande frågor och utveckling. Hos oss är du del i ett större sammanhang. Samtidigt som alla måste ta ansvar för sitt eget kompetensområde och sina uppdrag på ett självständigt sätt, kan du också bli involverad i annan verksamhet på museet. Det kräver både att du kan arbeta självständigt och i grupp, samt flexibilitet och att du vågar ta dig an nya typer av arbetsuppgifter.  

I arbetsuppgifterna ingår alla typer av antikvariska uppdrag: antikvarisk medverkan, remisshantering, kursverksamhet, rådgivning, forskning och förmedling. Du kommer att arbeta med såväl kommuner och myndigheter som privatpersoner. Detta innebär både uppdrag riktade mot externa parter och verksamhet som är anslagsfinansierad och syftar till kunskapsuppbyggnad och spridning av kunskap om kulturlandskapet. För att klara detta arbete krävs att du är noggrann, klarar av att leverera resultat och har god organisationsförmåga. 

Du som söker ska ha 

  • Utbildning som bebyggelseantikvarie eller motsvarande akademisk utbildning 
  • Erfarenhet av olika typer av antikvariskt arbete och särskilt intresse för äldre, traditionell bebyggelse 
  • Kunskaper om och intresse för praktisk byggnadsvård 
  • Erfarenhet av projektledning 
  • Förmåga att ta ansvar för och initiera, driva och följa upp projekt 
  • Uttrycka dig väl på ett skandinaviskt språk och engelska  
  • Körkort (B) 

Certifiering KUL och kunskap om Skånes kulturlandskap är meriterande. 

Om tjänsten

Din arbetsplats kommer att vara i Lund eller Kristianstad. Tjänsten är placerad i Avdelningen för Kunskapsuppbyggnad, sektionen för kulturmiljövård

Tjänsten är en tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas 

Upplysningar

Avdelningschef (Tf) Helene Stalin Åkesson, helene.stalin@regionmuseet.se, 0707-84 19 84.

Facklig företrädare (SACO/DIK) Rebecca Olsson, rebecca.olsson@regionmuseet.se 0707-84 19 45. 

Ansökan

Skicka ansökan med meritförteckning så att vi har den senast 11 april (Förlängd ansökningstid). Skicka den med e-post till jobb@regionmuseet.se och ange referensnummer 2021/3. 

Om Regionmuseet Skåne 

Stiftelsen Regionmuseet i Skåne är en kulturarvsorganisation som arbetar för att ge kvalitativa upplevelser och lärande med fokus på besökaren. Vi är till för hela regionen och alla som vill veta mer om och ta del av kulturarvet i vid bemärkelse. Genom vår verksamhet skapar vi förutsättningar för människor att utmanas, uppleva, umgås och utforska. Det betyder inte minst att vi tar plats i samhällsdebatten och behandlar ämnen som på olika vis är viktiga i samtiden. 

Vi erbjuder en arbetsplats där det alltid händer något nytt och där vi ständigt utvecklar verksamheten på olika sätt. Hos oss arbetar vi tillsammans och medarbetarna utvecklas genom att de alltid har möjlighet att föreslå nya idéer och projekt, där personer från alla delar av organisationen gemensamt tar museet mot nya mål. 

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!