Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Visning av Agda Holsts konst som planteringstema

Följ med på en guidad visning av årets blomsterprakt i centrala Kristianstad där de tusentals växterna i rabatter och parker har planterats på temat Agda Holsts konst. Kristianstads intendent för offentlig konst, Filippa Forsberg, samtalar med landskapsarkitekterna Anna Ekdahl och Hilda Forsmann som arbetat fram temat samt stadsantikvarie Katarina Olsson. 

Tillsammans promenerar vi genom Kristianstads innerstad; vi går i Agda Holsts fotspår och vandrar genom hennes många motiv från hemstaden. Katarina Olsson hjälper oss att blicka tillbaka i tiden för att uppleva hur staden har förändrats de senaste 100 åren. Genom konsten upplever vi Kristianstad då och nu.

Agda Holst (1886–1976) var en av Kristianstads internationellt verksamma konstnärer. Hon föddes i Kristianstad, studerade konst i Paris och München, samt deltog i utställningar i Bordeaux, New York, Köpenhamn och Stockholm. Hon är känd för sina eleganta porträtt, stadsvyer över Kristianstad, naturalistiska landskap och stilleben med intryck av kubismen och fauvismen. Det är just hennes stilleben med blommor som inspirerat till gyllenlack, hyacinter, penséer, tulpaner och olika typer av påskliljor i Kristianstad.

Mötesplats för visningen är Stora Torg, vid skulpturen Ikaros.

Om du har möjlighet passa på att ladda ner appen Be Here Then inför vår vandring.

Bild

Vy över hustaken, Agda Host, 1929

31 augusti 2021 kl. 17.00 18.30

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!