Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Växter vid skogens glömda boplatser

25 maj 2021 kl. 09.30 16.30

I stort sett är alla ytor i Skåne påverkade av oss människor och i våra spår följer många arter. Workshopen riktar sig till dig som äger eller förvaltar skog i Skåne och som vill veta mer om de växter som är lite udda i skogen, det så kallade gröna kulturarvet.

Det gäller framförallt perenner, buskar och speciella träd som har planterats eller nyttjats vid gårdar och torp. Tillsammans ger vi oss ut i skogen för att leta upp och se olika kulturväxter vid några glömda boplatser. Hur bidrar de till den biologiska mångfalden och vad krävs för att de ska kunna leva vidare i skogen?

Workshopen är kostnadsfri och genomförs utomhus i södra Skåne. Sopplunch och eftermiddagsfika ingår till alla anmälda deltagare om man så önskar.

Aktiviteten arrangeras på ett sätt så att det är möjligt att hålla avstånd till varandra. Om pandemisituationen vid detta datum innebär att det inte är lämpligt att träffas i större antal kommer kursdeltagarna sannolikt att erbjudas en digital träff via mötesprogrammet Zoom.

Anmälan

För att anmäla sig till workshopen behövs ett konto i Jordbruksverkets registreringsprogram för kompetensutveckling. För att skapa ett konto, gå in på utbildningssidan hos Jordbruksverket. Registrering görs med bank-id. Väl inne på sidan; klicka på den blå rutan ”Öppna kurskatalogen”. Sök efter workshopen i kurskatalogen och klicka sedan på ”Registrera mig”.

Behöver du hjälp eller har du andra frågor? Kontakta kursledare

Åsa Jakobsson
asa.jakobsson@regionmuseet.se
0707- 84 19 45

Finansiär

Aktiviteten finansieras delvis av europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling och genomförs inom Landsbygdsprogrammet i Skogsstyrelsens regi.

EU-flagga, under den texten Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden.
Gratis

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!