X
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Växter vid skogens glömda boplatser

7 april kl. 09.30 16.30

Nästan alla ytor i Skåne är påverkade av människan och i våra spår följer många arter. Workshopen riktar sig till dig som äger eller förvaltar skog i Skåne och som vill veta mer om växter som är lite udda i skogen, det så kallade gröna kulturarvet. Det gäller framför allt perenner, buskar och speciella träd som har planterats eller använts i hushållningen vid gårdar och torp. Tillsammans ger vi oss ut i skogen i södra Skåne för att leta upp och titta på olika växter vid några glömda boplatser. Hur bidrar de till att öka antalet arter i skogen och vad krävs för att de ska kunna finnas kvar? Praktiskt arbete med inventering av växter ingår under detta arbetsseminarium.

Seminariet är gratis för skogsägare och genomförs under en heldag utomhus i södra Skåne. Lunch och eftermiddagsfika ingår! Mer information kommer i en kursinbjudan efter anmälan.

Covid-19

Aktiviteten arrangeras på ett sätt så att det är möjligt att hålla avstånd till varandra. Om pandemisituationen vid detta datum innebär att det inte är lämpligt att träffas i större antal kommer kursdeltagarna sannolikt att erbjudas en digital träff via mötesprogrammet Zoom.

Anmälan

Välkommen med din anmälan via Jordbruksverkets kurskatalog:

https://utbildning.jordbruksverket.se/totara/catalog/index.php

Frågor

Kontakta Åsa Jakobsson, [email protected], 0707- 84 19 22

Finansiär

EU-flagga, under den texten Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden.
Fri entré

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!

Scroll to Top