Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vatten: utmaningar och möjligheter – igår, idag, och imorgon

11 november 2021 kl. 12.00 13.00

Varifrån kommer egentligen vattnet? Varför är det så viktigt för oss? Hur mycket finns det, hur mycket behöver vi, och hur säkerställer vi att alla delar av världen har det vatten de behöver? Journalisten och författaren Andreas Karlsson tar oss med på en resa genom historien för att förstå människans komplicerade förhållande till den vätska som i miljontals år har dikterat villkoren för allt liv. Hela vår civilisations existens och utveckling har handlat om att kontrollera vatten, och alla civilisationer i historien har blomstrat eller gått under beroende på hur väl de har lyckats. Vår egen tid är inget undantag. Vatten är det kitt som binder samman alla våra utmaningar när det gäller att uppfylla de globala utvecklingsmålen i Agenda 2030.

Andreas Karlsson är journalist och författare. Han har i två decennier skrivit om internationella frågor, social utveckling och historia, framförallt i Afrika. Med sin bok ”Vatten – en historia om människor och civilisationer” summerar han sina erfarenheter från många års rapportering om vatten och bristen på vatten runtom i världen.

Föreläsningen sker i samarbete med Kristianstads FN-förening och ingår i en serie lunchföreläsningar på Regionmuseet Kristianstad kring målen i Agenda 2030 – FNs globala hållbarhetsmål. Föreläsningarna ges varje torsdag fram till och med 25 november.

Om bilden: Andreas Karlsson Foto Görrel Espelund Pressbild från Historiska Media

Lunchpaket

Till föreläsningen kan du köpa matig wrap och dricka för 85 kronor i kaféet.

Gratis
Östra Storgatan 27B
Kristianstad,291 32Sverige
+ Google Map
044-620 19 00

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!