Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Upplev konst på toaletten

5 november 2021 kl. 11.00 7 november 2021 kl. 17.00

Vi tar konsten dit alla går – toaletten. Under höstlovet kommer konstnärsduon Thunderforce göra en workshop och installera ett konstverk på en toalett inne på Regionmuseet Kristianstad.

Med en stegvis gestaltning omvandlar Thunderforce en av Regionmuseet Skånes offentliga toaletter. Den ovanliga Ribbdyngbaggen som till vardags bryter ner hästbajs och är hemmahörande i Åhus, välkomnar nu besökaren in till en oväntad upplevelse. I det nya videoverket blir kroppens restprodukter återanvända och omvandlade. Med fokus på det som förenar oss människor, bjuder nu Thunderforce in till en abstraherad och lugn bildvärld, kanske rentav vacker?

Om konstnärerna

Den nya konstnärs- & forskarduon Thunderforce (Anne Marte Overaa och Karin Coenen) undersöker situationer där vardagens trivialitet förskjuts och omvandlas.

Om AAA – Accessible Art for All

Kreativa Europa projektet AAA – Accessible Art for All genomför under 2021 olika platsspecifika konstprojekt på offentliga toaletter i Hamburg, Leicester, Rom, Sofia och Kristianstad. Genom konst på offentliga toaletter lyfts fram olika starka budskap för framtiden i det europeiska samhället. I Kristianstad gäller ”toaletter mot mobbing och diskriminering av personer med funktionsvariationer”. Läs mer om projektet.

Gratis
Östra Storgatan 27B
Kristianstad,291 32Sverige
+ Google Map
044-620 19 00

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!