Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Tal till nationen

3 september kl. 18.30 21.00

Konstgruppen Fuls antinationalistiska tal till nationen visas i en livesändning på Kristianstads konsthall. Direkt från Ställbergs gruva visas denna hyllning till yttrandefriheten.

Vi är här tillsammans. Vi väljer kärleken och gemenskapen före hatet. Vi går inte med på hatares retorik, vi tiger inte när de approprierar yttrandefriheten. Vi står tillsammans när våra rättigheter politiseras. Och framför allt. Vi hänger ihop – stad och landsbygd, liten by i Sápmi och Stockholm. Politiker ställer oss mot varandra men vi gör årets största scenkonsthändelse för att visa att vi står upp tillsammans för yttrandefriheten och allas lika värde.

Som ett svar på att yttrandefriheten och rättigheter hotas, konstnärer censureras och nationalism frodas kommer vi inför valet i höst basunera ut en antinationalistisk och färgstark show i form av ett Tal till nationen!

Talet framförs av skådespelarna Timimie Märak, Alejandra Goic och Ellen Nyman. Körledaren och kompositören Sara Parkman har med sig en 20-hennakör för det bombastiska körverket. Ta med fartbrillorna!

Se, sjung och delta i livesändningen på Kristianstads konsthall
Vi öppnar dörrarna kl 18.30!

Foto: Elisabeth Ohlson

Fri entré
Östra Storgatan 27b
Kristianstad, 291 32 Sverige
+ Google Map
044-620 19 00

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!