Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Stengärdeskurs på Hovdala slott

25 oktober kl. 09.00 16.00

Äger du mark med stengärden på den skånska landsbygden? Då är det här kursen för dig! Under kursen får du som deltagare en inblick i stengärdets historia och vilka värden som är knutna till dessa kallmurade konstruktioner som sätter prägel på det skånska landskapet. Du får också en god kunskap om grunderna i restaurering av stengärden med en helhetssyn på natur- och kulturmiljövärden.

Kursen hålls på Hovdala slott, utanför Hässleholm, där det finns gott om stenkonstruktioner att titta närmare på. Under förmiddagen går vi en runda i omgivningarna och gör en tillbakablick på stengärdets historia. Vi tittar också på olika djur- och växtarter som finns vid stengärden och går igenom murarnas lagskydd. På eftermiddagen ges handledning i konsten att laga ett stengärde. Du får möjlighet att prova på att laga en skada med hjälp av enkla redskap som de flesta redan har hemma.

Kursen hålls tillsammans med stenhantverkare Knut-Steffen Knutsson, Olofssons bygg AB, utbildad inom naturstensmureri och med lång erfarenhet av naturstensmurning.

Samarbetspartner

Hovdala slott

Finansiär

EU-medel via Länsstyrelsen i Skåne.

Anmälan och betalning

Du anmäler dig genom att köpa en biljett nedan samt fylla i formuläret. Båda stegen är nödvändiga för en komplett anmälan.
Här hittar du anmälningsformuläret

500kr

Biljetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking ”Get Tickets” will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Stengärdeskurs på Hovdala slott
25 oktober, kl. 9-16
500 kr inkl. moms
15 tillgängliga

Missa inget! Prenumerera på nyheter, tips och information från oss. Direkt till din e-post. Anmäl dig här!